TELEVIZIJA SA STAVOM: Verujemo u programski koncept Kurir televizije jer svoju publiku dobro poznajemo
Foto: Kurir

Kurir TV

TELEVIZIJA SA STAVOM: Verujemo u programski koncept Kurir televizije jer svoju publiku dobro poznajemo

Društvo -

INFORMATIVNA REDAKCIJA

Njuz redakcija Kurir televizije je mali, ali energični tim od 20 ljudi. Između ostalog, čini ga ekipa novinara mlađe generacije, punih entuzijazma, spremnih da uče od starijih kolega. Nekima od njih je ovo prvi susret s TV novinarstvom.

- Moja namera je bila da gledaocima, umornim od „novinara preletača“, predstavimo nove, mlade, elokventne, obrazovane ljude. Posle završene, veoma zahtevne audicije, šansa da se priključe našem timu ponuđena je kandidatima koji su se prijavljivali bez preporuka i veza i čiji su presudni aduti bili njihovo znanje, prodornost, energija i potencijal. Izabrali smo, verujem, najbolje u veoma jakoj konkurenciji. Audicija je trajala dugo, neki kandidati su i sami odustajali, najizdržljiviji su prošli sve forme TV novinarstva - izjavio je Zoran Mihajlović, urednik informativnog programa.

Urednici: Zoran Mihajlović, Marko Radoja, Goran Đurković, Mina Kostić i Katarina Kaznovac.

Voditelji vesti i dnevnika: Zoran Mihajlović, Marija Vasiljević, Bojana Drašković, Stefan Stanković.

Sportska redakcija: Slaviša Veselinović i Nikola Klajić.

Novinari: Ljubiša Ivanović, Ivana Majstorović, Zvonko Ninkov, Nikola Miloradović, Lidija Stojković, Marija Čanković, Jasna Božić i Jovana Radosavljević.

Vremenska prognoza: Nađa Kljaić.

Urednica video-sadržaja i glavna osoba za sinergiju sa sajtom: Kristina Džoković.

Zabavno-informativna redakcija

Zabavno-informativnu redakciju čini tim vedrih, nasmejanih, pozitivnih i zabavnih profesionalaca. Bojana Kesić, urednica ove redakcije, ističe da imaju i novinare koji su na početku karijere i one koji godinama prate šou-biznis ili društvene teme, ali i istraživače-novinare, koji prave dokumentarne priče. Ipak, urednici-voditelji i glavni urednici su profesionalci s višegodišnjim iskustvom na tim pozicijama.

- Najveći izazov svakog tima je da prvi stigne do svake priče, do svakog odgovora na pitanja koja imaju gledaoci. Bićemo tu da rešimo svaki njihov problem. Imamo hrabar tim koji se ne ustručava da svako pitanje postavi direktno, otvoreno, bez uvijanja, i da ga ponavlja dok ne dobije iskren odgovor. Očekujemo da ćemo baš zbog toga vrlo brzo zadobiti poverenje gledalaca i da će u nama videti saveznika koji im pomaže da uvek prvi budu informisani, da preko nas saznaju istinu, vide dalje, budu u centru zbivanja, budu akteri priča koje menjaju našu stvarnost - objasnila je Kesićeva.

Urednici: Bojana Kesić, Nikica Lopičić i Danijela Pantić.

Voditelji-urednici: Maja Borović Simić, Dejan Kukrić, Jelena Pejović, Miloš Anđelković, Olja Lazarević, Vanja Camović i Nemanja Stanković.

Novinari: Deana Đukić, Anastasija Čanović, Nevena Topličić, Bojana Kontić i Predrag Žambok.

Tim dopisnika iz svih krajeva Srbije i regiona ima značajno mesto u svim emisijama, a posebno u Pulsu Srbije.

BRZE VESTI

foto: Kurir

Svakog dana, na svaki sat, tačnije u pet minuta do punog sata, biće emitovane brze, jasne i kratke vesti. Prve vesti emituju se u 10.55.

CENTRALNI DNEVNIK - JEDINI KOJI VAM JE POTREBAN

Najvažnije vesti iz zemlje, regiona i sveta emituju se svake večeri u 18.55 u „Centralnom dnevniku“.

foto: Kurir

Voditelji vesti i dnevnika: Zoran Mihajlović, Marija Vasiljević, Bojana Drašković, Stefan Stanković.

REDAKCIJA

foto: Kurir

Otvorene reakcije na udarne priče predstavljaju koncept emisije „Redakcija“, koja se emituje radnim danima od 13 časova.

Svakodnevno se, u prepoznatljivom stilu, redakcija Kurira bavi aktuelnim temama i naslovima iz štampanih i onlajn medija. Voditeljka i urednica emisije je harizmatična Olja Lazarević.

PULS SRBIJE

Radnim danima emituje se „Puls Srbije“, emisija posvećena pričama koje tresu Srbiju.

foto: Kurir

Ceo drugi sat emisije rezervisan je za dopisnike, koji će gledaocima doneti duh svojih mesta, običaje i energiju, i približiti život građana širom Srbije.

Emisiju će realizovati dva iskusna voditeljsko-urednička para, Maja Borović Simić i Dejan Kukrić, Jelena Pejović i Miloš Anđelković, zbog kojih će gledaoci s nestrpljenjem čekati 16 časova.

USIJANJE

foto: Kurir

„Usijanje“ je politički tok-šou. Voditelji emisije Ljubiša Ivanović i Ivana Majstorović razgovaraće oči u oči sa eminentnim gostima o aktuelnim političkim i društvenim temama, i to u udarnom terminu, subotom od 20 časova.

SCENIRANJE

foto: Kurir

Koncept emisije „Sceniranje“ podrazumeva, kao što naziv sugeriše, skeniranje scene, a emituje se nedeljom od 20 časova. Tema su poznate ličnosti, ljudi koji su obeležili našu scenu, a po rečima voditeljke i urednice Vanje Camović, to su razgovori s poznatima. Njen zadatak je da ih navede da otkriju i najintimnije detalje iz svog života.

ZABAVA I INFORMATIVA PO MERI SRBIJE Kultni filmovi i ruski dokumentarci

l Program Kurir televizije osmišljen je kao idealan spoj zabave i informative, koji plasiramo na nama svojstven način. Zadržaćemo prepoznatljiv duh Kurira u svemu što radimo, a sigurni smo da će publika sa oduševljenjem da dočeka televiziju koja izlazi iz ustaljenih okvira.

Kurir televizija predstavila je reprezentativnu programsku šemu. Među prioritetima je, ističu, da obezbede kvalitetan sadržaj namenjen različitim ciljnim grupama. Zabavni i informativni program je u vlastitoj produkciji, dok su za serijski, filmski i dokumentarni program angažovane brojne spoljne produkcije. Kako tvrde, po broju emisija koje emituju uživo, izdvojiće se od ostalih kablovskih kanala.

Planirane su autorske emisije, gostovanja vezana za društveno-političke teme, tok-šou formati i premijere dokumentarno-igranog programa. Nedeljom uveče, gledaoci će imati priliku da se podsete čuvenih, kultnih filmova, ali i da vide nova vrhunska filmska ostvarenja domaće kinematografije. Pored omiljenih serija, premijerno će biti emitovani atraktivni ruski dokumentarni serijali koji će gledaocima omogućiti uvid u život, ali i uvid u onostrano.

Zoran Mihajlović, urednik informativnog programa: Moja namera je bila da gledaocima, umornim od „novinara preletača“, predstavimo nove, mlade, elokventne, obrazovane ljude. Posle završene, veoma zahtevne audicije, šansa da se priključe našem timu ponuđena je kandidatima koji su se prijavljivali bez preporuka i veza

foto: Kurir

Bojana Kesić, urednica zabavno-informativne redakcije: Najveći izazov svakog tima je da prvi stigne do svake priče, do svakog odgovora na pitanja koja imaju gledaoci. Bićemo tu da rešimo svaki njihov problem. Imamo hrabar tim koji se ne ustručava da svako pitanje postavi direktno, otvoreno, bez uvijanja

foto: Kurir

(Kurir.rs / Foto:Kurir)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track