SEVERNA MAKEDONIJA NEĆE ZATVORITI GRANICU SA SRBIJOM: Čekaju kako će se odvijati epidemiološka situacija kod nas
Foto: EPA / Georgi Licovski

neizvesnost zbog virusa

SEVERNA MAKEDONIJA NEĆE ZATVORITI GRANICU SA SRBIJOM: Čekaju kako će se odvijati epidemiološka situacija kod nas

Društvo -

Komisija za zarazne bolesti Severne Makedonije odložila je za danas najavljeno eventualno donošenje preporuke za ponovno zatvaranje granice sa Srbijom. Ministar zdravlja Severne Makedonije Venko Filipče rekao je za portal A1 da za sada stanje sa granicama ostaje kako jeste, dok se ne dobiju potrebne informacije iz susedne zemlje.

Kako je objavila Televizija Telma, ta komisija danas neće Vladi Severne Makedonije dostaviti preporuku za zatvaranje graničnih prelaza sa Srbijom.

Prema izvorima u Komisiji za zarazne bolesti čekaće se dodatne informacije i narednih nekoliko dana će se slediti razvoj epidemiološkog stanja u Srbiji da bi se ponovo odlučivalo o eventualnom zatvaranju severne granice. ; Mogućnost za ponovno "spuštanje rampe" dolazi samo šest dana nakon što je Severna Makedonija u potpunosti otvorila granice za strane državljane, od kada u zemlju dnevno udje u proseku 5.000 putnika, navodi Telma.

Prema Teleziviziji Alsat M, koja progam emituje pretežno na albanskom jeziku, na sasatanku Komisije se "vodila žestoka debata za i protiv zavaranja granice sa Kosovom i Srbijom", i deo članova "sumnja da je taj predlog politički motivisan i da Vlada sama treba da donese odluku".

(Kurir.rs/Beta/Foto ilustracija: EPA / Georgi Licovski)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track