LIM SA KROVOVA LETEO PO KRUŠEVCU: Dan posle! Pogledajte posledice sinoćnjeg nevremena
Foto: Ž. M.

VELIKA ŠTETA

LIM SA KROVOVA LETEO PO KRUŠEVCU: Dan posle! Pogledajte posledice sinoćnjeg nevremena

Srbija -

KRUŠEVAC - Nevreme praćeno jakim vetrom, provalom oblaka i grada i velikom grmljavinom pogodio je noćas Kruševac - od ponoći i trajalo je četrdesetak minuta. Prouzrkovane su velike štete u privrednim preduzećima, ustanovama i kod građana.

Krov OŠ “Vuk Karadžić” je odleteo i oštetio okolne objekte u prečniku od 100 metara, na Gerntološkom centru je došlo do podizanja limenog krovnog pokrivača u površini od oko 80 kvadrata.

U prigradskom naselju Čitluk, na glavnom putu Kruševac - Kraljevo sa stovarišta građevinskog materijala krovna konstrukcija je odletela i pala na prugu.U prigradskom naselju Dedini poplavljene su porodiče kuće, usled izlivanja zapušenih odvodnih kanala.

Na teritoriji celog grada usled jakog vetra pala je velika količina grada, koja je izazvala oštećenja na brojnim objektima, olujni vetar je čupao drveća, pa je u toku uklanjanje posledica od strane radnika JKP Kruševac. Vatrogasno-spasilačka jedinica u toku jučerašnjeg dana i noći intervenisali su 15 puta.

foto: Ž. M.

Usled vremenskih neprilika koje su noćas zadesili grada Kruševac, na trafostanici “Miloje Zakić” usled ulaska vode, nastao je kvar i izazvao štetu, kao posledica toga fabrika Trajal nema struje, a struju nemaju i domaćinstva koja su vezana za nju. Ekipe EPS su na terenu od 4.30 sati, i rade na otklanjanju nastale štete. Trafo-stanica Modrica takođe je u prekidu. Dalekovod za Majdevo je u prekidu i ekipe rade na otklanjanju kvara.

Veliko nevreme zahvatilo je i područje Velikog Šiljegovca i Ribarske Reke.

Prema podacima RHMZ Srbije na teritoriji Kruševca palo je 73,3 litra kiše po kvadratnom metru, a olujni vetar duvao je brzinom od oko 76 kilometra na čas.

foto: Kurir.rs/Ž.M.

Radarski centar Basare, iznad Jasike, je dejstvovao sa protivgradnim raketama i značajno ublažio štete od grada. Iz JKP Vodovod Kruševac obaveštavaju da je stanje na vodosistemu “Ćelije” stabilno i da svi potrošači imaju vodu, osim pojedinačnih kvarova, a da su Zapadna i Južna Morava na normalnom nivou i da za sada ne postoji opasnost od redovne odbrane od poplava.

Inače, Kruševac je prethodnih nekoliko dana bio jedan od najtoplijih gradova u Srbiji, sa temperaturama od 30 do 35 stepeni, a jučerašnji dan je bio vrlo sparan i bez vetra.

Kurir.rs/Tekst i foto: Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track