Najnovije vesti

ZAŠTITNIK GRAĐANA REAGOVAO: Pokrenut postupak zbog pada dečaka (11) sa trećeg sprata doma
Foto: Printscreen/Youtube

PAŠALIĆ TRAŽI DETALJNE INFORMACIJE

ZAŠTITNIK GRAĐANA REAGOVAO: Pokrenut postupak zbog pada dečaka (11) sa trećeg sprata doma

Društvo

Zaštitnik građana Zoran Pašalić pokrenuo je, zbog pada maloletnog deteta sa zgrade socijalne ustanove za smeštaj dece i omladine bez roditeljskog staranja, postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Doma "Drinka Pavlović" u Beogradu i Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Kako je saopšteno, od Doma "Drinka Pavlović" Zaštitnik građana traži da u roku od 15 dana dostavi detaljne informacije o svim činjenicama i okolnostima ovog događaja i do sada preduzetim aktivnostima u cilju utvrđivanja eventualne odgovornosti zaposlenih za nezgodu, kao i kopiju celokupne dokumentacije.

Ministarstvo za rad takođe u roku od 15 dana treba da dostavi Zaštitniku građana izjašnjenje i kopiju relevantne dokumentacije o svim do sada preduzetim aktivnostima u cilju utvrđivanja činjenica i okolnosti u vezi sa ovim slučajem i eventualne odgovornosti zaposlenih Doma za decu i omladinu "Drinka Pavlović" iz Beograda.

Ministarstvo je juče saopštilo da je korisnik doma "Drinka Pavlović", 11-godišnji M. S, prilikom pada sa trećeg sprata pri pokušaju prelaska sa terase na terasu, zadobio teške povrede i odmah je prevezen u Urgentni centar u Beogradu.

U saopštenju Ministarstva se navodi da je u toku prikupljanje izjava zaposlenih i eventualnih svedoka, radi eventualnog pokretanja disciplinskog postupka ukoliko se utvrdi da postoji odgovornost.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...