Najnovije vesti

SVE ŠTO VAS ZANIMA O STANJU U GRČKOJ: Kako je na granici, ima li klime u sobama, švedskog stola...
Foto: Profimedia

SVE ŠTO VAS ZANIMA O STANJU U GRČKOJ: Kako je na granici, ima li klime u sobama, švedskog stola...

Društvo

Ko se i pored korone koja ne jenjava usudi da krene put Grčke, ono što će najviše interesovati nije samo to da li će dugo čekati na granici, nego da li će je uopšte preći.

Ipak, ko uspe da stigne do omiljenih letovališta imaće još neka pitanja koja se nameću upravo zbog situacije sa korona virusom, a to su da li ima švedskog stola u hotelima i da li smeju da se pale klime u hotelskim sobama i apartmanima.

Na Fejsbuk grupama posvećenim turistima Grčke srpski turisti su postavili upravo ova pitanja, a oni koji su trenutno na letovanju zadovoljili su znatiželju onih koji će tek putovati.

"Služi se švedski sto, ali konobari stavljaju u tanjire, hrana se nalazi u vitrinama, konobari imaju maske i rukavice. Bili smo u jednom hotelu u Haniotiju", jedan je od odgovora.

"Mi smo trenutno u Haniotiju i švedski sto je, ali pokažete šta želite i oni vam stave na tanjir koliko hoćete i ako hoćete vratite se po još. Nema gužve, pa to funkcioniše odlično, inače mislim da bi bilo zastoja... I razlika od prošle godine je što se sobe čiste i peškiri daju svaki drugi dan, što i nije neki problem, verujte", potvrđuje još jedan turista.

Što se tiče klima uređaja i njihovog korišćenja u sobama ili apartmanima, turisti iz Grčke javljaju dobre vesti - sve je dozvoljeno i razloga za brigu nema.

"Palili bez problema. Niko ništa nije pomenuo da ne može", jasan je odgovor.

"Svi dozvoljavaju klime, u svakoj radnji, marketu, apartmanu, u našim apartmanima, komšijskim, normalno sve funkcioniše.. Slobodno putujte i odmarajte dragi ljudi", entuzijastično je potvrdio još jedan turista.

"Samo su nam daljinski od klime i televizora bili u posebnim plastičnim vrećicama, pretpostavljam da im je to naloženo, jer se ne bi mogli potpuno sterilisati. Čišćenje normalno, na svaka tri dana sa menjanjem posteljine i peškira. Čistačice moraju da nose maske i rukavice i verovatno imaju specijalne procedure, mi svakako nismo bili u sobi jer smo po ceo dan bili na plaži", još jedan je od odgovora.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...