Najnovije vesti

Od Mozzarta još 10.000 evra pomoći za bolnice i nabavku medicinskih aparata
Foto: Mozzart

Od Mozzarta još 10.000 evra pomoći za bolnice i nabavku medicinskih aparata

Društvo

Ova suma iskorisćena je za finansijsku pomoć i nabavku medicinskih aparata za bolnice u Vranju, Užicu i Kragujevc

Prvi deo iz novog paketa pomoći za bolnice u iznosu od 10.000 evra koji stiže od Mozzarta, regionalnog lidera u priređivanju igara na sreću, upućen je u Zdravstveni centar Vranje za nabavku manometara. Ovi aparati koriste se za podešavanje protoka kiseonika i neophodni su u borbi protiv kovida.

„U ime svih pacijenata i bolesnika, zaposlenih u Zdravstvenom centru Vranje, kao i u svoje lično ime, zahvaljujem se na humanom gestu i doniranoj opremi u vidu 15 manometara. U ZC Vranje borba sa kovidom 19 neprestano i sa nesmanjenim intenzitetom traje od početka marta“, izjavila je dr Ljiljana Antić, v.d. direktora Zdravstvenog centra Vranje.

Broj obolelih od virusa korona u ovom gradu na jugu Srbije povećava se iz dana u dan, dok lekari i medicinsko osoblje ulažu nadljudske napore brinući o njima i njihovom zdravlju.

„Donacija će nam pomoći da stvorimo neophodno bolje uslove za naše pacijente, ali i za zaposlene. Briga o najranjivijima i najslabijima je prioritet svakog zdravog i prosperitetnog društva, a to upravo dokazuje i Mozzartova odluka i namera doniranja kao i humanost koju je Mozzart iskazao i ovom prilikom“, dodala je dr Antić.

Osoblje ZC Vranje sa novom medicinskom opremom, donacijom Mozzarta
Osoblje ZC Vranje sa novom medicinskom opremom, donacijom Mozzartafoto: Mozzart

Iz Mozzarta poručuju da će sa društveno odgovornim radom nastaviti bez obzira na okolnosti koje je epidemija stvorila za njihovo poslovanje. „Kompanija Mozzart je u prethodnom periodu za borbu protiv virusa korona izdvojila više od 400.000 evra, prilagodili smo svoju organizaciju poslovanja svim bezbednosnim merama, a za direktnu pomoć bolnicama izdvojili smo više od 110.000 evra. Nastojaćemo da pomognemo što više možemo, posebno bolnicama koje su u gradovima gde su žarišta epidemije. Nadamo se da ćemo donacijama doprineti borbi hrabrih lekara i svog medicinskog osoblja i bar malo im olakšati rad i lečenje pacijenata“, poručio je Borjan Popović, direktor Sektora korporativnih komunikacija u kompaniji Mozzart.

Borba sa virusom korona u Srbiji i dalje traje, pa nadležni apeluju na preduzimanje svih preventivnih mera – nošenje maske, socijalnu distancu i redovnu higijenu ruku.

Promo tekst

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...