NAĐENA BEBA U SELU KOD BOGATIĆA: Našao je meštanin u šupi među poljoprivrednim mašinama, ostavljena odmah po rođenju
Foto: Shutterstock

nalazi u Loznici

NAĐENA BEBA U SELU KOD BOGATIĆA: Našao je meštanin u šupi među poljoprivrednim mašinama, ostavljena odmah po rođenju

Društvo -

U selu Klenje kod Bogatića pronađena je beba, izjavio je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević.

Bebu, koja je napuštena odmah po rođenju našao je meštanin, rekao je Đorđević.

Kako je naveo, beba se nalazi u Loznici i zdrava je.

"Otići ću danas da vidim o čemu se radi. Bitno je da je zdravstveno stanje bebe odlično. Druge okolnosti ne znam", rekao je Đorđević za TV Prva.

Inače, u petak je na vrata doma zdravlja u Bogatiću kod Šapca, oko pola sedam ujutro, pozvonio T. D. sa tek rođenom bebom u naručju. Jedna od medicinskih sestara je ispričala kako je u prvi mah pomislila da je čovek povredio ruku i umotao je da ne iskrvari, pa se zaprepastila kada je u ćebencetu videla novorođenče.

- Rekao je da je bebu našao u šupi, među poljoprivrednim mašinama u svom dvorištu. Policijskom istragom utvrdiće se svi detalji ovog neobičnog događaja - rekli su u policiji.

Prema informacijama sa lica mesta dečak je bio tek rođen, verovatno dva ili tri sata pre nego što je primljen u dom zdravlja. Pupčana vrpca je bila presečena, a lekari i medicinsko osoblje hitne službe obavili su neophodne preglede, obradili pupak, previli dečaka i uputili ga u bolnicu u Loznicu.

(Kurir.rs, TV Prva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track