SRBIJA IMA ČAK 5 ŽARIŠTA! U OVOM gradu je danas BUKNULA korona
Foto: Zorana Jevtić, Printscreen

DR DARIJA OBELODANILA

SRBIJA IMA ČAK 5 ŽARIŠTA! U OVOM gradu je danas BUKNULA korona

Društvo -

Danas je zabeležen do sada najveći broj laboratorijski potvrđenih slučajeva koronavirusa 467, međutim neki drugi pokazatelji ukazuju da ima mesta za blagi optimizam, izjavila je danas zamenica direktora Instituta "Batut" Darija Kisić Tepavčević i dodala da je Beograd i dalje najveće žarište, a da je u poslednjih 24 dana najveća stopa obolevanja u Kragujevcu.

Prosečna starost preminulih u poslednja 24 sata je 69 -75 godina, kao i da je reč o šest muškaraca i dve žene.

"Danas je zabeležen do sada najveći broj potvrđenih slučajeva, međutim neki drugi pokazatelji ukazuju da imamo mesta za blagi optimizam - poslednjih dana se smanjuje broj osoba čija klinička slika zahteva hospitalizaciju i smanjuje se ukupan broj pregleda u kovid ambulantama", rekla je Kisić Tepavčević.

Primera radi, navela je da je u poslednja 24 sata u Beogradu u kovid ambulantama obavljeno nešto manje od 2.000 pregleda, dok je prosek u prethodnim danima bio 2.700 pregleda.

Navela je da je Beograd i dalje najveće žarište kada je u pitanju apsolutan broj potvrđenih slučajeva, danas je drugi Kragujevac, a treći Novi Sad.

"Danas je najviša stopa oboljevanja u Kragujevcu", dodala je Kisić Tepavčević.

On je navela i da su značajna žarišta Šabac i Kraljevo u kojima se intenzivno prati epidemiološka situacija, a lokalni krizni štabovi po potrebi donose ili koriguju odluke u cilju suzbijanja širenja epidemije.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track