PAKETI S ALI EKSPRESA STIĆI ĆE EKSPRESNO: Evo šta se dešava sa porudžbinama iz Kine!
Foto: Shutterstock

Sjajna vest

PAKETI S ALI EKSPRESA STIĆI ĆE EKSPRESNO: Evo šta se dešava sa porudžbinama iz Kine!

Društvo -

Prekid avionskog saobraćaja sa Kinom trajao je tri meseca, nakon čega je nastupio period otežanog međunarodnog saobraćaja. Sve ovo kao posledicu ima to da su porudžbine kasnile nekoliko meseci, istakli su iz JP "Pošte Srbije"

Nakon višemesečnog kašnjenja proizvoda naručenih preko kineske platforme za prodaju Ali ekspres, naši građani konačno mogu da odahnu jer su paketi prethodnih dana masovno počeli da se isporučuju kupcima u Srbiji. Razlog kašnjenja bili su prekid i usporenost međunarodnog saobraćaja, kažu za Kurir u JP "Pošta Srbije".

Kupci koji su mesecima čekali svoje porudžbine sa ovog sajta pitaju se šta je bio uzrok dugog čekanja, a iz preduzeća "Pošta Srbije" objašnjavaju da je prekid saobraćaja sa Kinom trajao tri meseca.

foto: Shutterstock

- Prekid avionskog saobraćaja sa ovom zemljom nastupio je 31. januara, a ponovo je uspostavljen 21. aprila. Posledica procesa koji su se desili jeste da su poštanske pošiljke među zemljama razmenjivane otežano, što je uticalo i da deo pošiljaka kasni i po tri meseca - poručili su za Kurir iz JP "Pošta Srbije".

Istakli su i da u njihovom radu ne postoji nijedna neregularnost i da su svakodnevno obaveštavali građane o tekućim dešavanjima.

- Ne postoji, niti je postojala neregularnost u ovom procesu. Usled prekida letova došlo je i do zastoja u razmenama pošiljaka, o čemu je JP "Pošta Srbije" svakodnevno obaveštavala korisnike koji su očekivali prispeće i uručenje. Takođe, bilo je obaveštenja i o ponovnom uspostavljanju saobraćaja sa poštanskim upravama drugih zemalja - naveli su iz ovog preduzeća.

Oni su dodali i da je za njih, kao "članove Međunarodne poštanske zajednice, važno da se po prijemu međunarodnih pošiljaka u Srbiju postupa shodno procedurama":

- Važno je da se po prijemu postupa shodno procedurama, a pošiljake se po carinjenju šalju na dostavu i uručuju prema tipu pošiljke i shodno utvrđenim rokovima: dva dana za uže, tri za šire i pet dana za najšire dostavno područje. Obaveštavamo da nema količine pošiljaka koje mogu da izazovu zastoj u pošti.

LAŽNA UZBUNA NA FEJSBUKU: Efektivi uručili opomenu

Kako navode iz ovog preduzeća, "zbog uvreda, neproverenih i potpuno neistinitih navoda na račun njihovog poslovanja, udruženju Efektiva upučena je opomena pred utuženje":

- U kontekstu objave na Fejsbuk stranici iznete su brojne uvrede i potpuno neistiniti navodi na račun poslovanja JP "Pošta Srbije". Iz sadržine proizlazi da je organizacija preduzeće okarakterisala kao "organizovani kriminal", da su zaposleni "gladni i bahati skotovi koji kradu pošiljke od građana Srbije", te i to da smo "lopovska zemlja".

Kurir.rs/M. Vujović

Foto: Shutterstock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track