PREGLED DANA NA KURIRU: Ovo su najvažnije vesti koje su obeležile dan za nama!
Foto: Kurir

PREGLED DANA NA KURIRU: Ovo su najvažnije vesti koje su obeležile dan za nama!

Društvo -

Pregled najvažnijih vesti za utorak 4. avgust. Dan koji je za nama, u Srbiji izgledao je ovako:

DAN SEĆANJA NA PROGNANE U ZLOČINAČKOJ AKCIJI OLUJA: Srbija ne sme ovo da zaboravi! (KURIR TV)

Srbija i Republika Srpska u utorak su obeležile Dan sećanja na stradale i prognane Srbe u hrvatskoj genocidnoj akciji "Oluja".

foto: Kurir
foto: Kurir Printscreen

UŽIVO NAJNOVIJI KORONA PRESEK U SRBIJI: 287 novozaraženih, 7 preminulo, Užičani se već opustili, puna kupališta i kafići

U poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 9.590 osoba, njih 287 bilo je pozitivno, dok je, nažalost, preminulo sedam osoba. Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja na respiratorima se nalaze 143 pacijenta.

foto: Covid19.rs Printscreen

BRNABIĆ: U teškim smo vremenima, ogromna odgovornost na Vučiću! On naginje ka Šapiću! Ovo su 2 kandidata za premijera

Nalazimo se u kompleksnim, teškim vremenima, ogromna je odgovornost na Aleksandru Vučiću... Zato se čeka na novu vladu, zato još nije odlučio koji su koalicioni partneri, ko su ljudi koji će biti u vladi, rekla je premijerka Ana Brnabić dodavši da on traži najbolja rešenja, najbolje ljude koji se bore, koji se ne plaše da se bore.

foto: Printscreen

KRIZNI ŠTAB Dr Darija: Opada broj obolelih, najzaraženiji BG i NS! U Subotici brojke rastu

Dr Darija Kisić Tepavčević je naglasila da broj obolelih opada kao i da je smanjen udar na zdravstvo zahvaljujući aktuelnim merama. Ona je apelovala na građane da poštuju mere kako bi se broj zaraženih smanjivao. Doktorka je istakla dasu i dalje "najzaraženiji" Beograd i Novi Sad, ali da ima gradova u Srbiji koji nemaju nijednog potvrđeno pozitivnog. Ona je rekla da je primećen porast broja u Subotici.

foto: Adria Media TV

MINISTAR MALI NAJAVIO: Svaki zaposleni dobiće oko 155 evra, a evo kada novac leže na račun

Ministar finansija Siniša Mali najavio je danas da će država u petak 7. avgusta isplatiti 60 odsto minimalne zarade, odnosno oko 18.000 dinara po zaposlenom, za 235.372 privredna subjekta u kojima radi 1.016.535 zaposlenih.

VESIĆ O OLUJI: I danas sanjam te dane! Tu tišinu, dok sam živ, neću moći da zaboravim FOTO

Dan pošto je kolona izbeglica iz Krajine krenula put Srbije, grupa tada mladih ljudi, uz pomoć opštine Vračar, među kojima sam bio i ja, organizovala je pekare i ugostitelje iz Beograda da spremaju hranu koju smo delili ljudima iz kolone oko Bijeljine, napisao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

BILE SU NA IVICI LITICE: Spaseno 5 Beograđanki i majka sa dve ćerke! Pošle da vide čudo u steni a onda je počeo pakao

Pet studentkinja iz Beograda i majka sa dve kćerke iz Kraljeva izgubile su se tokom planinarenja u klisuri, kada su za silazak sa Kablara izabrale najtežu stazu koja vodi preko crkvice Savine vode koja se nalazi u steni.

LUKAŠENKO NAJAVIO TREĆI SVETSKI RAT: Planeta je u krizi, evo šta će biti detonator! (VIDEO)

Beloruski lider Aleksandar Lukašenko poručio je u predizbornom obraćanju naciji i parlamentu da planeta klizi u propast i da bi mogla da „eksplodira“ u svakom trenutku.

SUĐENJE MALČANSKOM BERBERINU: Svedočili neuropsihijatri iz BG, evo šta su otkrili o Jovanoviću šta je radio kao dete

Na suđenju Ninoslavu Jovanoviću, poznatijem kao Malčanski berberin, koji je 20. decembra prošle godine oteo i maltretirao dvanaestogodišnju devojčicu, svedočili su danas doktori veštaci iz Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu koji su obavili neuropsihijatrijski pregled optuženog i već jednom osuđenog silovatelja.

foto: Ž. I., Kurir

JEDINI GENOCID U EX-SFRJ JE GENOCID NAD KRAJINOM I NAJVEĆI ZLOČIN POSLE 1945! Tuđman naredio: Srbi moraju da NESTANU!

„Moramo im naneti takve udarce da Srbi, praktično, nestanu“, rekao je Franjo Tuđman, ratni zločinac kome Haški tribunal nije stigao da sudi jer je u međuvremenu umro.

foto: Profimedia, Printscreen

NEVREME STIGLO U SRBIJU! Na severu zemlje pljušti i PADA GRAD, a moguće je i IZLIVANJA REKA (FOTO)

Snažno nevreme zahvatio je okolinu Sombora i Odžaka, a Republički hidrometeorološki zavod izdao je hitno upozorenje za zapadnobački okrug.

foto: Printscreen Facebook

IZREŠETAN U SAČEKUŠI! Pucano na člana navijačke grupe Partizana "Hed hanters" za OPOMENU

Marko N. (36), član navijačke grupe Partizana "Hed hanters" iz Obrenovca, ranjen je u utorak uveče u Ulici vojvode Mišića.

foto: Kurir

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track