Najnovije vesti

PROFESOR KOČOVIĆ OBJAVIO NAJNOVIJE PODATKE: Drugi udar korone završava se ranije OVO JE NOVI DATUM (FOTO)
Foto: Zorana Jevtić, Printskrin

Metodologija je jedinstvena

PROFESOR KOČOVIĆ OBJAVIO NAJNOVIJE PODATKE: Drugi udar korone završava se ranije OVO JE NOVI DATUM (FOTO)

Društvo

Profesor Petar Kočović, vrsni inženjer sa svojim timom skoro svakodnevno, uz pomoć matematičkih proračuna, vrši projekciju kada će se ovaj talas korona virusa završiti kako u Srbiji, tako i u drugim zemljama širom planete.

Prema najnovijim proračunima profesora Kočovića i njegove ekipe, završetak drugog udara (što ne znači da ćemo imati nula slučajeva u roku od 24 sata) očekuje se 11. septembra, dva dana ranije nego što je prethodno bilo planirano.

- Moj petočlani tim sastavljen od matematičara i programera prati na dnevnom nivou stanje u svih 216 država. Koristimo Gausovu krivu (matematički model koji se bazira na radu čuvenog nemačkog matematičara i fizičara Johana Karla Fridriha Gausa) koja se pomera na dnevnom nivou. Metodologija je jedinstvena, a bazira se na višestrukim talasima - objasnio je ranije Kočović.

Podsetimo, prema njihovim proračunima Srbiju očekuje treći talas koji bi trebalo da počne odmah po završetku drugog. Ako se obistine ovi proračuni, on bi bio kraći od drugog talasa (118 dana), a duži od prvog (82 dana). Trajao bi do 17. decembra.

Profesor Kočović je predvideo i broj inficiranih koji se očekuje u ovom trećem talasu. On bi, prema ovim brojkama, trebalo da bude slabiji od sadašnjeg drugog, a jači od prvog koji nas je "zakačio" u martu, aprilu i maju.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...