ALEKSANDAR VULIN: Izjava profesora Lindzija politička, verujem da će Vučić izdržati pritiske oko Kosova
Ilustracija, Foto: Beta/Ministarstvo odbrane Srbije/Duška Stefanović

REAGOVANJE

ALEKSANDAR VULIN: Izjava profesora Lindzija politička, verujem da će Vučić izdržati pritiske oko Kosova

Politika -

BEOGRAD - Ministar odbrane Aleksandar Vulin izrazio je danas zabrinutost zbog, kako je naveo, pojačanih pritiska na predsednika Srbije Aleksandra Vučića pre sastanka delegacija Beograda i Prištine u Vašingtonu, ali i uverenje da će Vučić te pritiske izdržati.

foto: Youtube Printscreen

Reagujući na izjave profesora Džejmsa Ker-Lindzija sa Londonske škole ekonomije i političkih nauka (LSE) da SAD žele da sveobuhvatni sporazum o Kosovu i da očekuje veliki pritisak na predsednika Srbije, Vulin je naveo da Lindzi nema ideje koje bi podržao po pitanju Kosova i Metohije, ali da je veoma informisan intelektualac i da najavu pritisaka na Vučića nije izrekao iz akademskih, već iz političkih razloga.

''Kada u našim medijima gledam i čitam kako beogradski junaci znaju sve šta bi Trampu rekli u lice, ne mogu da se ne setim kako su u vremenu svoje vlasti bili mali i tihi i to ne pred predsednikom SAD, već pred drugorazrenim činovnicima međunarodne zajednice. Ssta su sve prećutali i šta su sve poslušali vidi se po sporazumima koje su nam ostavili da ih ispunimo", rekao je Vulin za Novosti.

Podsetio je da je i sam učestvovao u pregovorima sa EU koje je vodio predsednik Vučić i dodao da zna kako izgleda kada najmoćniji ljudi planete počnu da prete i napadaju.

''Bio sam svedok kada je predsednik odbijao da uradi bilo šta što može da naškodi Srbiji i Srbima potpuno spreman da cena odbijanja bude naplaćena samo njemu'', kazao je Vulin.

foto: Instagram Printscreen, Budućnost Srbije

On je naveo da je veoma zabrinut zbog pojačavanja pritiska na predsednika Vučića pre sastanka u Vašingtonu i da ga jedino hrabri činjenica da Vučić, kako kaže, ima i hrabrosti i mudrosti da zaštiti interese Srbije i srpskog naroda.

''Velike sile imaju svoje planove i nije im mnogo važno kako se oni odnose prema nama i našim životima. Verujem da će predsednik izdržati, a ja ću biti uz njega i u ovoj borbi'', poručio je Vulin.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track