HOTI U DEČANIMA O NASTAVKU IZGRADNJE PUTA: Naći najbolje rešenje u zaštiti interesa građana
Foto: Profimedia

HOTI U DEČANIMA O NASTAVKU IZGRADNJE PUTA: Naći najbolje rešenje u zaštiti interesa građana

Politika -

Premijer privremenih prištinskih institucija Avdulah Hoti nakon sastanaka sa gradonačelnikom opštine Dečani Baškimom Ramosajem izjavio je da je tema sastanka bila i nastavak izgradnje spornog puta Dečani-Plav.

Sastanku je prisustvovao i komandant Kfora Mikele Risi.

Hoti je kazao da se razgovaralo o važnim pitanjima, ekonomiji, lokalnom ekonomskom razvoju Dečana i nastavku izgradnje puta oko manastira, te dodao: "Imamo institucionalnu obavezu da poštujemo zakone koje je donela kosovska skupština".

"I vlada i opština poseduju institucionalnu kulturu da poštujemo zakone usvojene od strane skupštine Kosova, ali ovde smo kako bismo pronašli najbolje rešenje u zaštiti interesa građana opštine, kao bi unapredili njihove životne standarde, ali sa druge strane treba pokazati pažnju prema objektima kao kulturnom nasleđu Kosova i sveta kao što je manastir Dečani. Uveren sam da ćemo u narednim nedeljama pronaći održivo rešenje za ovo pitanje", rekao je Hoti, prenosi Kosovo onlajn.

Gradonačelnik Dečana Baškim Ramosaj kazao je da postoji zajedničko zalaganje da se izgradi put, ali da se pre toga treba pronaći rešenje.

"Verujem da smo na dobrom putu da se problematika u vezi izgradnje puta reši", rekao je Ramosaj.

Ranije je najavljeno da će Hoti danas obići manastir Dečani.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track