OTAC PREDOSETIO SMRT ĆERKE: Muž preminule porodilje ispričao strašne detalje koji su prethodili tragediji
Foto: Kurir/M.S., Privatna Arhiva

SPREMAO SE ZA PROSLAVU ROĐENJA DETETA, A ONDA SAHRANIO SUPRUGU

OTAC PREDOSETIO SMRT ĆERKE: Muž preminule porodilje ispričao strašne detalje koji su prethodili tragediji

Društvo -

Boris Savić (34) suprug porodilje Dragane Savić (34) koja je preminula nakon porođaja tako što je iskrvarila, noć pre tragičnog događaja obavljao je poslednje pripreme za proslavu rođenja deteta, ni ne sluteći šta se događa.

"Izašao sam iz kuće da se pripremim se sutradan, za proslavu rođenja deteta. Kada sam se vratio, legao sam da spavam. Nije mi slala poruke, ali rekoh, hajde sutra ću da je zovem, da je ne potresem, neka spava pa ćemo se čuti ujutru, neka odmori", priča Savić.

Sledećeg jutra, videvši da i dalje nema poruka, bio je začuđen jer mu se supruga inače javljala i raspitivala o kćerki.

"Ujutru ustajem, telefon mi je prazan, palim ga na punjač, vidim nikakve poruke na viberu nema, a obično pita šta radimo, pita za ćerku kako je. Znam kako se ponaša moja žena. Međutim, palim telefon, nema nijedne poruke", rekao je on.

Nije ni slutio na najcrnje vesti već je mislio da se zbog vizite ili anestezije još uvek ne javlja, a onda se na vratima pojavo njegov zabrinuti tast.

"Pitao je da li smo se čuli, kaže, pišem ne odgovara. Njemu je bilo sumnjivo, otac kao otac, osetio. Ja sam i njega tešio", priča Boris.

Nakon samo nekoliko minuta usledio je poziv iz bolnice.

"Zvali su da hitno dođemo u bolnicu, čovek koji je zvao rekao je da Dragana nije dobro. Kada smo otišli tamo, rekli su nam da je umrla", ispričao je neutešni suprug preminule porodilje.

Boris je potvrdio da je njegova supruga bila zdrava i da ga je u nedelju uveče pozvala i rekla da krvari.

"Rekla mi je da joj nije dobro, da krvari dosta. Ali ja sam mislilo da je to posledica porođaja", rekao je Savić.

foto: Facebook

Sa prvim detetom kada se porađala u četiri noću, kaže, u sedam ujutru je izašla da se vidi sa njim.

"Bila je jaka kao zemlja, žena zmaj", istakao je on.

Podsetimo, porodilja Dragana Savić (31) iz Niša, koja se porodila u 34. nedeljii trudnoće preminula je u u toku noći 23. i 24. avgusta nakon porođaja u Kliničkom centru u Nišu. Ona je preminula zbog poremećaja koagulacije.

Beba je rođena živa i njeno stanje je dobro.

Ceo slučaj potvrdio je i dr Bojan Lukić, direktor Ginekološko-akušerske klinike u Nišu, koji je, kako je i sam rekao, bio šef dežurne ekipe i učestvovao je od početka do kraja. On je dodao i da je obduckija rađena juče ali da još nema odbukcioni zapisnik.

"Nakon porođaja koji je protekao potpuno uredno osim što je bio četiri do pet nedelja pre termina, došlo do popuštanja njenog sistema za koagulaciju i ona je stradala uprkos svim našim merama od iskrvarenja", rekao je dr Bojan Lukić, direktor Ginekološko-akušerske klinike u Nišu.

Prema njegovim rečima, ceo ovaj slučaj enigma je za lekare, jer je porodilja po svim nalazima bila zdrava i ništa nije ukazivalo na to da od bilo čega boluje.

Specijalna komisija ispituje ceo slučaj, a obdukcija bi trebalo da bude gotova u petak.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track