Najnovije vesti

Nova sanitetska vozila za zdravstvene ustanove po Srbiji
Foto: Tanjug / Rade Prelić

Nova sanitetska vozila za zdravstvene ustanove po Srbiji

Društvo

BEOGRAD: Predstavnicima više zdravstvenih ustanova širom Srbije su dodeljena sanitetska vozila koji će im značajno olakšati rad. Deo vozila nabavljen je iz sredstava prikupljenih po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja ili oportuniteta, a deo su donacija kompanije NIS, a ministar zdravlja Zlatibor Lončar kaže da ovo nije ni prva, ni poslednja akcija pomoći zdravstvenim ustanovama.

foto: Tanjug / Rade Prelić

Ovde nije izložena oprema koja je stigla u bolnice, od sterilizatora, aparata koji služe za operacije... svega što je bilo neophodno, a što su naveli da bi trebalo da imaju, rekao je Lončar i čestitao svima koji su dobili sanitetska vozila.

foto: Tanjug / Rade Prelić

Dodao je da je ponosan na svu pomoć koja je pružena zdravstvenim ustanovama jer će to, dodao je, osetiti pacijenti, ali i zaposleni u zdravstvu kojima će biti mnogo lakše da rade s novom i boljom opremom.

Direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Dejan Carević je rekao da Ministarstvo pravde već petu godinu organizuje dodelu sredstava prikupljenih po osnovu oportuniteta.

Tokom ovih pet godina podeljeno je dve milijarde i 118 miliona dinara koje smo ukupno raspodelili na 585 projekata. Ove godine komisija je imala na raspolaganju 500 miliona dinara koje smo podelili na 130 projekata, rekao je on. Direktor KBC "Dr Dragiša Mišović" Vladimir Đukić je zahvalio u ime svih koji su danas dobili, kako je rekao, vredne donacije države i kompanije NIS.

Država je odgovorna u svim segmentima, pa i u zdravstvu. Pokazali smo da opremu koju smo dobili do sada umemo itekako dobro da koristimo i da se borimo sa svim zdravstvenim pošastima koje su nas susretale u prethodnom periodu, rekao je on i dodao da će ova pomoć značajno doprineti poboljšanju standarda svakodnevnog rada u zdravstvenim ustanovama.

foto: Tanjug / Rade Prelić

Generalni direktor NIS-a Kiril Tjurdenjev je rekao da je ulaganje u zdravstvo trajno opredeljenje društvene odgovornosti te kompanije i da od toga ne odustaju uprkos veoma izazovnom vremenu.

Dodao je da su proteklom periodu, u saradnji s Ministarstvom zdravlja, uložili više od 116 miliona dinara.

Uz 14 vozila, ojačali smo i kapacitete opreme u 20 ustanova širom Srbije, rekao je on.

(Foto: Tanjug / Rade Prelić)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...