NE NAZIRE SE KRAJ BORBE SA VIRUSOM: Doktorka Marija upozorava da nas trenutno samo jedna stvar može spasti od kovida
Foto: Zorana Jevtić

skok u broju hospitalizovanih pacijenata

NE NAZIRE SE KRAJ BORBE SA VIRUSOM: Doktorka Marija upozorava da nas trenutno samo jedna stvar može spasti od kovida

Društvo -

Direktorka KBC Bežanijska kosa Marija Zdravković izjavila je da trenutno ne postoji ni jedno istraživanje koje može pokazati kad će korona virus biti pobeđen i naglasila da je najvažnije pridržavati se zaštitnih mera i da je najopasnije verovati da virus nije opasan.

- Na internetu se mogu naći snimci gde pojedinci govore o teorijama zavere i o tome da je kovid-19 izmišljena bolest i da brojevi obolelih i preminulih koji se objavljuju nisu tačni. To mogu da pričaju samo ljudi koji nisu videli muke bolesnika sa koronom i pravu sliku bolesti - rekla je kardiolog Zdravković za "Politiku".

Doktorka je dodala da KBC "Bežanijska kosa" beleži skok u broju hospitalizovanih pacijenata u poređenju sa prethodnom nedeljom, najmlađi pacijent ima 19, a najstariji 93 godine, tako da prema njenim rečima više ne postoji pravilo i svi treba da izbegavaju velike skupove.

Objasnila je i da je reakcija na korona virus individualna i da je osnovni mehanizam borbe protiv bolesti "jak imunitet" pa su najugroženiji građani koji imaju poremećen imunitet zbog drugih oboljenja ili loše ishrane, stresa ili umora.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto:Zorana Jevtić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track