Najnovije vesti

UDRUŽENJE SUDIJA I TUŽILACA: Osuda napada na kandidate za Državno veće tužilaca
Foto: Zorana Jevtić

saopštenje

UDRUŽENJE SUDIJA I TUŽILACA: Osuda napada na kandidate za Državno veće tužilaca

Društvo
10:44h

Udruženje sudija i tužilaca (UST) najoštrije osuđuje iznošenje neproverenih informacija od strane predstavnika pojedinih strukovnih udruženja, kojima se implicira da se za određene kandidate za izborne članove Državnog veća lobira od strane države, odnosno da postoje ''državni'' kandidati, sve sa ciljem urušavanja profesionalnog integriteta istih.

- UST osuđuje i pisanje medija, odnosno pominjanje kandidata Borisa Pavlovića i Ivana Konatara u ovom kontekstu, inicirano upravo ovakvim postupcima predstavnika pojedinih strukovnih udruženja. UST je više puta jasno iznelo stav da su ovo izbori tužilačke organizacije i pozvalo na jedinstvo struke u cilju pronalaženja najboljih programa rada i kandidata, zbog čega sa žaljenjem gleda na dalje urušavanje profesije i svojevrsnu politizaciju izbora za Državno veće tužilaca - saopštilo je UST.

foto: Udruženje sudija i tužilaca Srbije

Ovo udruženje podseća da su svi kandidati dužni da poštuju prava drugih kandidata prilikom iznošenja programa, što se svakako odnosi i na javne nastupe.

- UST poziva na elementarnu etiku strukovnih udruženja u pogledu sredstava kojima se koriste u kampanji i koncentrisanje kampanje svih kandidata na predstavljanje postignutih rezultata i ideja za razvoj i unapređenje tužilačke organizacije. UST poziva Državno veće tužilaca da bez odlaganja zaštiti prava svih kandidata u toku izbornog postupka - navodi se u saopštenju.

(Kurir.rs/foto UST, Zorana Jevtić)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja