NIŠTA OD DOČEKA NOVE GODINE? ZABRINJAVAJUĆE UPOZORENJE DOKTORA TIODOROVIĆA: Otkrio kada se očekuje pik epidemije, u Evropi bukti
Foto: Kurir

epidemiju ponovo u talasu

NIŠTA OD DOČEKA NOVE GODINE? ZABRINJAVAJUĆE UPOZORENJE DOKTORA TIODOROVIĆA: Otkrio kada se očekuje pik epidemije, u Evropi bukti

Društvo -

Epidemiolog i član Kriznog štaba doktor Branislav Tiodorović pik epidemije korona virusa očekuje u novembru i decembru i kaže da se svi moramo dobro pripremiti za ono što nas očekuje krajem godine.

- U Evropi epidemija bukti, imamo epidemiju koja je ponovo u talasu. Da li je to treći talas ili drugi talas nije bitno. Ovo je još daleko od pika, pik će verovatno biti u novembru ili decembru - kazao je Tiodorović.

Kaže i da nijedna država nije pusto ostrvo, i da smo posebno u regionu, svi povezani i oslonjeni jedni na druge.

- Ovo je jedna teška situacija, koja suviše drugo traje. Ovaj deo Evrope je ušao u osmi mesec epidemije, što je izazvalo i ozbiljan premor zdravstvenog sistema, koji se nalaze na ivici izdrživosti - naveo je Tiodorović.

On ističe i da se praktično iste mere sprovode u Evropi, i da mnoge države uvode i nošenje maske na otvorenom.

U Srbiji je trenutno na snazi preporuka nošenja maske na otvorenom.

- Dok god ne dođe vakcina, dok ne budemo sigurni da će ta vakcina biti uspešna, mi nemamo veliki izbor. Još lek koji će da zaustavi koronu nije na vidiku - poručio je Tiodorović.

(Kurir.rs/RTCG)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track