VULIN ISPRATIO POLICAJCE U MIROVNU MISIJU NA KIPRU: Svojim ponašanjem i radom budite dostojni predstavnici Srbije
Foto: MUP Srbije

MUP

VULIN ISPRATIO POLICAJCE U MIROVNU MISIJU NA KIPRU: Svojim ponašanjem i radom budite dostojni predstavnici Srbije

Društvo -

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin razgovarao je danas sa pripadnicima policije koji će narednih dana zameniti kolege koje se nalaze u mirovnoj operaciji Ujedinjenih nacija u Republici Кipar.

Vulin je poželeo uspešan rad kapetanu policije Milošu Cvetkoviću i poručniku policije Milanu Lukinu i poručio im da na Кipru deluju u okviru misije UN, ali da su iznad svega pripadnici srpske policije koji svojim ponašanjem i radom treba da budu dostojni predstavnici Republike Srbije.

Prema njegovim rečima, učešćem u mirovnim operacijama Ujedinjenih nacija naša zemlja ispunjava svoje međunarodne obaveze i šalje jasan signal da je pouzdan partner UN u očuvanju mira i bezbednosti.

foto: MUP Srbije

Ministar je Lukinu i Cvetkoviću rekao da od njih očekuje posvećenost i da kroz rad sa predstavnicima policija drugih zemalja steknu nova znanja i iskustva koja će kada se vrate preneti svojim kolegama.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije učestvuje u mirovnoj operaciji UN u Republici Кipar od novembra 2011. godine u sklopu policijskog dela misije i do sada je bilo angažovano 16 policijskih službenika.

(Kurir.rs/Foto:MUP Srbije)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja