Uoči početka BOŽIĆNOG POSTA, od ponedeljka, 9. novembra, KURIR POKLANJA JEDINSTVENE MOLITVENIKE SA ZLATOTISKOM
Foto: Kurir

Uoči početka BOŽIĆNOG POSTA, od ponedeljka, 9. novembra, KURIR POKLANJA JEDINSTVENE MOLITVENIKE SA ZLATOTISKOM

Društvo -

Dnevne novine Kurir, uoči početka Božićnog posta, od ponedeljka, 9. novembra, svim čitaocima poklanjaju JEDINSTVENE MOLITVE SA ZLATOTISKOM. U ponedeljak ćete dobiti molitvenik Gospodu Isusu Hristu, u utorak Svetom Nikoli, u sredu Presvetoj Bogorodici, u četvrtak Svetom Vasiliju Ostroškom, a u petak Svetoj Petki.

Čitava vera se zapravo zasniva na molitvi. Ona je održava i utvrđuje u privatnom i javnom životu. U hrišćanskom bogosluženju „amin“ se izgovara na kraju svake molitve i himne kao reč potvrđivanja.

Preporučuje se da se molite svaki dan, i to da molitvu čitate. Patrijarh Pavle smatrao je da um–razum treba što više da se vezuje za reči molitve: „Bolje je da se molitve čitaju iz molitvenika, a ne da se govore napamet. Ovo naročito važi za početnike i za slabe.

foto: Kurir

Valja se tiho moliti, s dubokim, ali nečujnim uzdasima, oborene glave zemlji, smireno, a s vremena na vreme baciti pogled na svete ikone, kao oni koji se stvarno osećaju grešni pred Bogom.

U društvu naša molitva treba da bude nečujna da ničiju molitvu ne bi remetila. Ako bi u molitvi tvoj um išao na razne strane, a ne nebu i Bogu, ipak ne padaj duhom, nego ga uvek vraćaj i vezuj za reči molitvene. Ipak, takva molitva neće ostati bez ploda, mada i nije sva čista.

Za čoveka u tuzi nema boljeg utešitelja od molitve. Muči li se ko među vama, neka se moli Bogu...“

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track