Bogatić dobija hladnjaču i sušaru za voće i povrće
Foto: Shutterstock

Bogatić dobija hladnjaču i sušaru za voće i povrće

Društvo -

Brži privredni razvoj opštine Bogatić zavisi isključivo od stvaranja uslova za privlačenje investitora i otvaranje novih radnih mesta u proizvođačkom sektoru.

Ugovor o otuđenju neizgrađenog građevinskog zemljišta bez naknade sa investitorom „Sensuss Still d.o.o.“ Bogatić, a po prethodno dobijenoj saglasnosti Vlade Republike Srbije, zaključilo je pre nekoliko dana rukovodstvo opštine Bogatić sa predsednikom Milanom Damnjanovićem na čelu. Veliki značaj ove investicije za mačvanski kraj jeste što će njena realizacija omogućiti otvaranje 70 novih radnih mesta,

- Pred nama je realizacija investicionog projekta - izgradnja hladnjače i sušare za voće i povrće, na površini od 7.000 kvadratnih metara i parceli od 3,16 hektara, koji obuhvata ulaganja u vrednosti od najmanje tri miliona evra, i zapošljavanje najmanje 70 ljudi na neodređeno vreme, a od toga broja najmanje deset sa visokom stručnom spremom. Otkup, skladištenje i sušenje voća i povrća, kao i lekovitog bilja, namera je investitora, a očekuje se da će već 2022. godine početi s radom - navodi on.

Damnjanović ističe da će se preko poreza i doprinosa, lokalnih taksa, vrednost zemljišta koje su dali isplatiti u roku od četiri godine.

- Zadovoljan sam činjenicom da se postepeno, ali kontinuirano približavamo samom završetku procesa koji bi doveo do povećanja broja zaposlenih u lokalnoj privredi i znatno uticao na povećanje naših prihoda. Nekoliko ovakvih i sličnih investicija nesumnjivo bi ubrzali tok našeg privrednog razvoja, a benefite bismo osetili svi, od privrede, preko javnog sektora, do građana, koji bi na taj način dobili veće mogućnosti za ostanak u svom domaćinstvu, sa svojim najbližima, i u svojoj opštini. Nastavićemo da svakodnevno radimo na realizaciji progresivnih ideja i ubeđen sam da ćemo učiniti ogroman iskorak u mnogim pitanjima - najavio je predsednik opštine.

· Tekst je objavljen u sklopu projekta koji je sufinansiran iz budžeta opštine Bogatić. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

J.V.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track