DEVOJKA VELIKOG SRCA! Od svog džeparca šije i POKLANJA maske onima kojima su najpotrebnije! (KURIR TELEVIZIJA)

Društvo -

U istoj sobi i klavir i mašina za šivenje. Aleksandra kombinuje dve strasti. Njeno umeće šivenja pomaže ljudima koji imaju oštećen sluh.

- To je krenulo u martu mesecu, kada je počela cela ova situacija sa koronom. Kao i svi išla sam po apotekama i tražila maske, a tada maski nije bilo i onda je je došla komšinica i poklonila mi tri. Meni je bilo puno srce, pa sam ja sama odlučila da počnem da pravim maske i da ih poklanjam drugim ljudima. Kasnije sam počela i da pravim providne maske za ljude koji čitaju sa usana. Sve je bilo volonterski, prvo sam materijal kupovala od svoje ušteđevine, da bih kasnije tražila ljudima samo da doniraju materijal - kaže ova vredne devojka velikog srca.

Aleksandra je osoba koja misli na druge ljude, jer zna kako je kad čovek nema podršku i kada je žrtva socijalne diskriminacije.

-Odlučila sam da se putem obrazovanja i znanja borim protiv diskriminacije. Treba se izdići iz svega toga, iz cele te situacije, problema i ostati čovek. Aleksandra je odlučila da veme pandemije provede za mašinom, klavirom i računarom, jer kako kaže, biće vremena za druženje.

Zbog toga su joj mnogi zahvalni, jer je maske poklonila Dečijoj bolnici, Udruženju romskih studenata, Institutu za onkologiju i radiologiju u Beogradu, kao i pojedincima kojima je bilo potrebno.

OVDE MOŽETE DA PRATITE UŽIVO KURIR TV

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track