Beohemija dobitnik prestižnog priznanja Oskar kvaliteta
Foto: Promo

Beohemija dobitnik prestižnog priznanja Oskar kvaliteta

Društvo -

Prema saopštenju Privredne Komore Srbije, uprkos pandemiji virusa Covid 19, uspešno je sprovedena dodela Nacionalne nagrade za poslovnu izvrsnost – “Oskar kvaliteta 2020”. Nagrade su dodeljene pod pokroviteljstvom Ministarstva privrede RS, u saradnji sa Privrednom komorom Srbije i Fondacijom za kulturu kvaliteta i izvrsnost, a kompanija Beohemija dobitnik je najvišeg odličja, Oskar kvaliteta – Šampion poslovne izvrsnosti.

Uručenje nagrade generalnom direktoru kompanije, Maji Čečavac
Uručenje nagrade generalnom direktoru kompanije, Maji Čečavacfoto: Promo

Vrednovanje postignutih rezultata organizacija vršeno je na osnovu devet osnovnih kriterijuma: liderstvo, strategija, potencijali organizacije, procesi i tehnologije, tržište i korisnici, rezultati poslovanja, zadovoljstvo zaposlenih, zadovoljstvo korisnika i društvena odgovornost.

Nacionalna nagrada za poslovnu izvrsnost, dodeljuje se profitnim i neprofitnim organizacijama, kao nezavisna i neutralna nagrada za vrhunske rezultate postignute na unapredjenju i razvoju kvaliteta u Srbiji.

Da je Beohemija na pravom putu ka dostizanju i ostvarivanju ciljeva koji je vode ka liderstvu u regionu u oblasti proizvodnje deterdženata i omekšivača, ukazuje niz aktivnosti koje govore o domaćinskom poslovanju usmerenom ka optimiziranju poslovnih rashoda.

„Bez obzira na situaciju proisteklu iz aktuelne pandemije, koja je obeležila gotovo celu poslovnu 2020. godinu i dinamično poslovno okruženje, naša kompanija beleži rast u svim segmentima prodaje, kako na domaćem tako i na svim izvoznim tržištima, dok zbog bolje reorganizacije i strukture prodate robe očekujemo rast EBITDA za 20%.

Sve nabrojano potvrdjuju i Nielsen podaci koji za tržište Srbije beleže rast Duel brenda, kako u kategoriji praškastih deterdženata, tako i u kategoriji omekšivača. Značajan podatak predstavlja i činjenica da smo u KA segmentu prodaje zabeležili rast u odnosu na 2019. godinu od 58,03%. Pored navedenih pokazatelja, istakli bi i uspešan povratak na tržište Kosova“, ističu u Beohemiji.

Beohemija je, kako se navodi u oceni stručnog tima ocenjivača, kompanija koja ozbiljno korača u zoni poslovne izvrsnosti, dok Duel, autentični srpski brend, sa tradicijom proizvodnje dugom 15 godina, ponosno nosi titulu „Najbolje iz Srbije” pobednik u kategoriji roba široke potrošnje.

Proizvodni pogon Beohemije
Proizvodni pogon Beohemijefoto: Promo

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track