U ZATVOR, BATO: Miroljub Petrović ne sme da bude na slobodi! Nikog više ne sme da zavije u crno!
Foto: Screenshot

Nadrilekar

U ZATVOR, BATO: Miroljub Petrović ne sme da bude na slobodi! Nikog više ne sme da zavije u crno!

Društvo -

Biljana Jovanović, sestra Slavča Petrova, koji je umro od raka 2019, a koji se molitvama i tinkturama lečio kod šarlatana Miroljuba Petrovića, smatra da bi njen brat možda preživeo da nisu poslušali nadrilekara

Nije mi uopšte jasno kako je čovek kao što je Miroljub Petrović mogao da završi u nekoj lekciji koja se prezentuje deci u okviru školskog programa. Zbog tog čoveka moj brat je umro!

On je uništio moj život, život moje porodice i mnogih drugih porodica sličnih nama. Posebno je strašno što, nakon svega, on i dalje živi normalno. Na slobodi je, gostuje u medijima, a trebalo bi da bude u zatvoru!

Ovako za Kurir započinje priču Biljana Jovanović (34), sestra pokojnog Slavča Petrova (31), koji je 7. januara 2019. preminuo nakon što ga je svojim tinkturama i drugim šarlatanskim metodama „lečio“ od raka nadrilekar Miroljub Petrović, poznat po paroli „Pod mač, bato!“.

Dani sreće Biljana sa bratom Slavčom
Dani sreće Biljana sa bratom Slavčomfoto: Instagram

Očajni

Ovaj samozvani doktor, koji teško bolesne ljude odvraća od odlaska kod lekara i zarađuje na njihovoj i patnji njihovih porodica, nedavno je završio i u onlajn nastavi za osnovce! Podsetimo, tokom TV časa biologije za sedmake, predavač je đacima, umesto ka sajtu državnog Centra za promociju nauke, postavio link ka Petrovićevom sajtu za takozvani Centar za prirodnjačke studije. Ova skandalozna „greška“ je Biljanu ostavila u šoku:

- Da se takav sadržaj predstavi deci, stvarno nemam reči... Taj čovek je kriminalac. Do njegovog sajta ne bi smelo da se dođe ni greškom. Sajt bi trebalo da bude ukinut, svi sadržaji u vezi sa Petrovićem na internetu obrisani, a on da ide u zatvoru.

Ona je do Petrovića, kako kaže, došla u martu 2018, nakon što su ustanovili da Slavčo ima tumor na mozgu. Petrović im je govorio da ne idu kod lekara, da će sve biti u redu i „prepisivao“ je Slavču biljne tinkture koje sam pravi:

- Bila sam očajna kada sam saznala za bratovljevu bolest. Bivalo mu je sve gore i gore. Nisam znala kako da se nosim sa tim i potražila sam pomoć kod Petrovića. On nam je isprao mozak. Verovali smo mu, jer je svuda javno istupao. I na TV i u drugim medijima. Verovala sam da njegova reč ima neku težinu. Prodavao nam je tinkture koje lično pravi. Cena jedne je bila od 600 do 1.200 dinara, a za jedan program, koji traje dve nedelje, treba oko 12 flašica.

Odustali od operacije

Petrović je Slavču savetovao i terapiju u njegovoj kući u Leskovcu, gde je dan koštao 120 evra. Tamo su se šetali, molili, pili tinkture... Veruje da bi brat preživeo da ga nisu poslušali.

- Slavčo je imao benigni tumor, ali na nezgodnom mestu na mozgu i predlagana je operacija. Petrović mi je izričito rekao da je operacija glupost. Da smo otišli, možda bi se i izvukao... Petrović je opasan čovek. On ne sme biti na slobodi. Ne smemo dozvoliti da ijedna porodica više zbog njega plače.

Petroviće juče nije želeo da priča za Kurir.

JOŠ SKUPLJAJU PODATKE

Zaprećeno i 3 godine robije

Nakon što je Biljana svoj slučaj iznela u javnost, tužilaštvo u Leskovcu je 2019. pokrenulo postupak, ali još nama epiloga.

- Predmet u vezi sa slučajem Miroljuba Petrovića je u u fazi prikupljanja potrebnih obaveštenja. Nakon izvršenih provera, tužilaštvo će doneti odgovarajuću odluku - kaže za Kurir Marina Kecojević, zamenik javnog tužioca u Osnovnom javnom tužilaštvu u Leskovcu.

Za nadrilekarstvo je po Krivičnom zakoniku zaprećena novčana ili kazna zatvora do tri godine.

PETROVIĆ OKAČIO SNIMAK NA JUTJUBU

Sprda se sa svima!

foto: Screenshot

Petrović se u snimku koji je postavio na Jutjub rugao novinarima, prosvetnom sistemu i svim građanima:

- Dragi prijatelji, želim da vam saopštim radosnu vest da su, posle višegodišnje borbe, u plan i program savremenog obrazovanja u Srbiji ušli i nastava, tekstovi i video-materijali sa Centra za prirodnjačke studije, koje ja vodim, koji promoviše kreacionizam, gusle, jahanje konja, zdrav život, higijenu, prirodnu medicinu.

Kurir.rs/ Ružica Kantar Foto: screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track