Najnovije vesti

EKSPLOZIJA KOVIDA U ŠKOLAMA POSLE RASPUSTA: Sve više učenika i nastavnika se javlja sa simptomima! DRAMA IZ DANA U DAN SVE VEĆA
Foto: T.S.

najnoviji podaci

EKSPLOZIJA KOVIDA U ŠKOLAMA POSLE RASPUSTA: Sve više učenika i nastavnika se javlja sa simptomima! DRAMA IZ DANA U DAN SVE VEĆA

Društvo

Prema poslednjim podacima od 30. oktobra do juče obolelo je 1.348 učenika osnovnih i 1.277 đaka srednjih škola. Kad je reč o zaposlenima, u osnovnim školama obolelo je njih 1.607, a u srednjim 648. U predškolskim ustanovama 68 mališana je preležalo ili trenutno ima kovid dok je obolelo i 588 zaposlenih. 

Iako brojke pojedinačno gledano nisu niske to je procentualno i dalje mali broj. Đaci još nisu za razliku od profesora i ostalog osoblja premašili jedan odsto obolelih.

Transmisija virusa je, procentualno gledano, najmanje zabeležena u školama, ali problem koji se mora imati u vidu je u činjenici da broj obolelih iz dana u dan raste.

Inače, u prethodnim danima, od kad su se đaci vratili sa mini jesenjeg raspusta, sve više učenika i nastavnika se javljalo sa simptomima korona virusa. Epidemija je doživela eksploziju prethodnih dana pa su zabrinuti roditelji zbunjeni da li škole treba da ostanu otvorene.

- Deca su bezbedna u školi ako se pravilno kontroliše epidemijsko stanje kad su u pitanju deca. U školi se primenjuju najefikasnije mere zaštite. Deca se najmanje zaražavaju u školi, ali se kovid-19 donosi iz porodica u škole. Prema podacima koje dobijamo svakodnevno iz zdravstvenih ustanova od 1. septembra pa do sada imali smo oko 1.500 slučajeva kod dece - rekla je juče v. d. direktora "Batuta" Verica Jovanović.

Jedan broj je prema njenim rečima već ozdravio dok je više slučajeva bilo kod srednjoškolaca.

- Nešto više je bilo kovida-19 kod dece srednjoškolskog uzrasta. Mi ćemo pratiti broj inficiranih i potvrđenih slučajeva kod dece. Mere se primenjuju u školama i njihova primena se prati. Očekujemo da u naredne dve nedelje dođe do boljih rezultata - ukazuje Jovanovićeva.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...