RAZMIŠLJA SE O VANREDNOJ SITUACIJI: Crne brojke u kruševačkom kraju, još 123 novoobolela
Foto: Ž.M.

Crni kovid rekord u Kruševcu i Rasinskom okrugu

RAZMIŠLJA SE O VANREDNOJ SITUACIJI: Crne brojke u kruševačkom kraju, još 123 novoobolela

Srbija -

KRUŠEVAC - Na teritoriji Rasinskog okruga registrovano je još 123 lica obolelih od virusa Kovid 19, što je do sada ubedljivo najviše i to je pravi crni rekord. Prethodni rekord je bio 19. novembra sa 106 novih bolesnika.

Opštine Varvarin i Brusi trenutno imaju najpovoljniju epidemiološku situaciju u Rasinskom okrugu, skoro sedam puta više aktivno obolelih je u Aleksandrovcu ima, a u Trsteniku je duplo manje u odnosu na Aleksandrovac, kojeg je zarazila jedna značajna kompanija.

Stalna se povećava i broj građana koji se javljaju na preglede u Kovid ambulanti “14. oktobar”, tako da je sada dnevni priliv veći od 200.

foto: Ž.M.

Zbog sve većeg broja registrovanih slučajeva korone virusa u Kruševcu i Ćićevcu uskoro bi moglo doći ponovnog uvođenja vanredne situacije i dodatnim merama sprečilo dalje širenje ove svetske pošasti. Realno je očekivati takvu preporuku od Zavoda za javno zdravlje Gradskom štabu za vanredne situacije koji često zaseda, a na poslednjoj sednici je dodatno ograničio rad trgovinskih, ugostiteljskih i drugih objekata i naložio nadležnim inspekcijskim organima rigoroznu kontrolu poštovanja svih antiepidemioloških mera. Komunalna policija i inspekcije dnevno obave stotinak kontrolnih pregleda u Kruševcu i okolini, a posebno na kritičnim destinacijama.

Zabrinjavajuća je činjenica što je među zaraženima još šest učenika, šest iz Kruševca i jedan iz Aleksandrovca, ali i 14 nastavnika.

Sa područja Rasinskog okruga izlečeno je još 29 pacijenata, a na Infektivnom odeljenju Opšte bolnice u Kruševcu smeštena su 92 bolesnika, što je daleko najveći broj od početka epidemije.

Kurir.rs/Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track