HRVATI NAM SPUSTILI RAMPU! Zatvorili granice državljanima Srbije zbog korona eksplozije! Ko mora, ući će ali pod ovim uslovom!
Foto: Dado Đilas

zagreb uveo nove mere

HRVATI NAM SPUSTILI RAMPU! Zatvorili granice državljanima Srbije zbog korona eksplozije! Ko mora, ući će ali pod ovim uslovom!

Društvo -

BEOGRAD - Republika Hrvatska od danas je počela sa primenom novih mera u suzbijanju pandemije kovida 19, a neke od njih se odnose i na ulazak građana Srbije u zemlju, kao i putovanje hrvatskih državljana koji se vraćaju iz Srbije.

- Zabranjuju se svi turistički ulasci u Hrvatsku.

- Državljani Srbije koji poseduju dokaz o opravdanosti putovanja (smrtni slučaj, lečenje, poslovni sastanak) moraju da imaju negativan PCR test koji nije stariji od 48 sati.

- Državljani EU iz zemalja koje se nalaze na spisku rizičnih zemalja (skoro sve zemlje EU) za ulazak i boravak na teritoriji Hrvatske moraju imati negativan PCR test koji nije stariji od 48 časova.

- Državljani Hrvatske koji dolaze iz Srbije moraju imati negativan PCR test koji nije stariji od 48 časova a ukoliko lice ne poseduje test upućuje se u izolaciju do dobijanja negativnog PCR testa.

-Za predstavnike doplomatsko-konzularnih predstavništva u Hrvatskoj i vozače transportnih vozila nije potreban PCR test.

- Licima koja tranzitiraju preko teritorije Hrvatske nije potreban PCR test i imaju rok od 12 časova da napuste teritoriju Hrvatske.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track