RASTA, BANE VIDAKOVIĆ...

NARKOTICI NA JAVNOJ SCENI Psihijatar otkriva koju drogu najčešće koriste poznate ličnosti i zašto neće da se leče KURIR TELEVIZIJA

Društvo -

Upotreba narkotika na domaćoj javnoj sceni nije nepoznanica, a slučajevi poput Stefana Đurića Raste i glumca Baneta Vidakovića samo potvrđuju ove priče.

Kako stručnjaci navode, poznati najčešće koriste kokain i alkohol, a glavno pitanje jeste šta rade kada postanu zavisni.

"Veoma mali broj njih pristaje da dođe na lečenje, jer oni imaju doživljaj da su posebni, da se razlikuju i nažalost narcizam je tu krucijalna komponenta da ne dođu na vreme na lečenje, koja može imati i fatalne posledice. Nedaekvatno lečenje može da dovede čak i do suicida", navodi psihijatar Ivica Mladenović.

Institut za mentalno zdravlje jeste poznata institucija u kojoj se poznati leče, a jako se vodi računa o diskreciji tih ljudi.

"Čitava plejada i glumaca, estradnih umetnika, političara, pa čak i do visokih crkvenih funkcionera, dolazila je ovde da lečenje", naveo je psihijatar.

Leči se psihoterapijom i farmakoterapijom, a dominantni princip je grupna i porodična psihoterapija, koja je dala najbolji rezultat.

OVDE MOŽETE PRATITI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track