PONOS "KOVID GENERACIJE": Nina ima 12 godina, a već je napisala prvu knjigu i išla na bezbroj takmičenja (KURIR TELEVIZIJA)

Društvo -

Kragujevčanka Nina Kuč ima dvanaest godina, sa deset je izdala prvu knjigu poezije koja je ilustrovana crtežima njenih drugara i već je učestvovala na više takmičenja. Ni tokom epidemije nije zapostavila svoje talente, tako da svakodnevno piše nove pesme inspirisana koronavirusom.

"U planu mi je da izdam još dosta knjiga, a najviše volim da pišem o ljubavi, porodici, prijateljstvu", objašnjava ova talentovana devojčica.

Na njenom primeru vidimo da ni mlađe generacije nisu imune na probleme koje donosi novi virus.

"Koronavirus doneo je dosta zla, ljudi su se razbleli, umirali su. Nema više ekskurzija, putovanja... Nedostajemo jedni drugima, ne možemo baš puno da se viđamo, a i kada se vidimo moramo da nosimo maske. Deci se ne vide celo lice, ne vidi se da su nasmejani i teško je prepoznati ko je ko", navodi Nina.

Rekla nam je i šta ona i njeni drugari misle o online nastavi, kao i kako pesničkim očima vidi novu stvarnost punu različitih ograničenja, pravila i odgovornog ponašanja.

OVDE MOŽETE DA PRATITE UŽIVO KURIR TV

Foto: Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track