sekretar za vanredne situacije u GLAVOM GRADU

DARKO GLAVAŠ: Evo kada će biti vidljivi prvi efekti najnovijih korona mera u Beogradu (KURIR TELEVIZIJA)

Društvo -

Darko Glavaš, sekretar za vanredne situacije u Beogradu, ocenio je da će prvi efekti najnovijih, korona mera biti vidljivi za desetak dana.

"Ono što već vidimo je da postoje rezultati za prvi set mera od pre sedam dana. Vidimo manji pad broja obolelih, to i dalje nije na zadovoljavajućem nivou, na žalost i dalje je veliki broj lica koja preminu na dnevnom nivou baš od korone. Pravi efekti će se videti za 10-ak dana, zato je važno da se pridržavamo novih mera, a ne da se traže načini kako da se mere zaobiđu ili namerno krše", objasnio je Glavaš povodom skraćenog radnog vremena radnim danima i potpune obustave rada restorana, barova, tržnih centara, teretana za dane vikenda.

Direktor BEOKOM-a je dodao da je od početka pandemije kontrolisano oko 15.500 pravnih subjekata, da je napisano oko 480 kazni, više od 200 poziva sudiji za prekršaje. Kazne za pravna lica su veoma visoke, i iznose od 300.000 do 500.000 dinara, naglasio je on.

Glavaš je dodao da će većina manifestacija vezanih za Novu godinu biti održane na otvorenom, kao i da proslave u organizaciji Grada Beograda definitivno neće biti iste kao i do sada.

OVDE MOŽETE DA PRATITE UŽIVO KURIR TV

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track