RAZMATRANA AKTUELNA EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA

ZAVRŠENA SEDNICA KRIZNOG ŠTABA: Dr Kisić Tepavčević saopštila šta je odlučeno po pitanju MERA (KURIR TELEVIZIJA)

Društvo -

Na današnjoj sednici Kriznog štaba odlučeno je da sve postojeće restriktivne mere u Srbiji ostanu na snazi do petka, 18. decembra, kada sledi novo zasedanje Kriznog štaba i kada će se ponovo sagledati da li će se donositi nove mere ili ostaviti postojeće.

Takođe, odlučeno je da strani državljani mogu da uđu u Srbiju samo sa negativnim PCR testom, dok državljani Srbije mogu, osim negativnog testa, da izaberu i desetodnevnu izolaciju.

Test će biti potreban za sve strane državljane, bez obzira iz koje zemlje ulaze u Srbiju.

"Ta mera važiće od 20. decembra, najverovatnije do 10. januara, u zavisnosti od epidemiološke situacije", rekla je dr Darija Kisić Tepavčević i dodala:

"Što se naših državljana tiče, Ustav im garantuje ulazak u zemlju i oni su uvek dobrodošli. Za njih će važiti obavezna kućna izolacija u trajanju od 10 dana, ako nemaju negativan PCR test. Taj karantin mogu da prekinu negativnim PCR testom".

Podsetimo, trenutno su u Srbiji na snazi mere koje podrazumevaju radno vreme svega, osim prehrambenih radnji, apoteka i benzinskih pumpi, do 17 sati radnim danima, odnosno katanac vikendom.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track