SPAVALI SMO NAPOLJU, UHVATILA ME JE PANIKA: Milica otkrila kako su se ona i Stefan izgubili i paklu koji su PREŽIVELI!
Foto: Gorska služba spašavanja Srbije GSSS

Srećan kraj potrage

SPAVALI SMO NAPOLJU, UHVATILA ME JE PANIKA: Milica otkrila kako su se ona i Stefan izgubili i paklu koji su PREŽIVELI!

Društvo -

Rekla je da su se zaglavili jer je na putu bilo mnogo snega

Milica Mirjanić koja je nestala zajedno sa momkom Stefanom juče, a koju su večeras pronašli pripadnici GSS, oseća se dobro.

Ona je u izjavi do detalja ispričala šta se dešavalo u prethodnoj noći tokom dramatične potrage.

- Dobro smo posle ovih 40 sati, koliko je prošlo od trena kad smo se izgubili. Naišli smo na jednu kolibu u kojoj borave drvoseče, i koju smo obili i ušli u nju. Unutra je bila peć koja nije bila dobro razrađena pa smo spavali napolju u vreći za spavanje. Bilo je hladno ali snašli smo se. Probudili smo se u 5 ujutru, otkad smo sišli sa glavnog puta nismo imali signal - rekla je ona.

Kako dodaje, nisu bili gladni jer su imali hrane za nekoliko dana. Hrane je bilo i u toj kolibi a i oni su poneli zalihe sa sobom. Priča da su se zaglavili jer je na putu bilo mnogo snega.

– Zaglavili smo se dva puta. Tad smo odlučili da napustimo vozilo i krenemo pešaka kako bismo našli neku kolibu gde ćemo se skloniti. Nadali smo se da tu ima nekih drvoseča koji bi nam pomogli - kaže Milica.

Na pitanje da li će se ponovo upustati u ovakve avanture, Milica u šali odgovara:”Pa to sad ne smem da kažem jer je tata pored mene”.

Dodaje da od planinarenja, uprkos "malom paklu" kroz koji su prošli ona i Stefan, neće odustati, ali navodi da će ubuduće biti obazriviji a u ove avanture se neće upuštati sami.

Dvoje mladih pronašli su pripadnici Gorske službe spasavanja Srbije (GSSS).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track