ZAVRŠEN ODABIR: Delta primila 60 mladih lidera
Foto: Promo

ZAVRŠEN ODABIR: Delta primila 60 mladih lidera

Društvo -

Delta Holding je završio odabir kandidata za 9. generaciju Mladih lidera. Šezdeset mladih sa tek završenim fakultetom, koji su se najbolje pokazali u pet krugova testiranja, od januara će početi jednogodišnji program plaćene obuke u kompaniji. Posle 12 meseci najboljima će biti ponuđen nastavak radnog angažovanja.

Mladi lideri su program zapošljavanja i razvoja karijere koji Delta realizuje od 2012. godine. Do sada se za ovaj program prijavilo ukupno 23.000 ljudi, a 235 najboljih kandidata uspešno je završilo jednogodišnju obuku. Više od 30 mladih lidera u Delti danas obavlja menadžerske poslove.

„Ovaj program za nas je važan kao metod za jačanje Deltinog tima, ali značajan je višestruko i za celu društvenu zajednicu“, kaže Monika Pejčić, direktor ljudskih resursa Delta Holdinga. „Otvaranje 60 radnih mesta je naš odgovor na krizu koju je izazvao Covid-19 i doprinos Delte očuvanju zaposlenosti u Srbiji. Posebno nas raduje direktan i sve veći uticaj ovog programa na odluku mladih, obrazovanih i ambicioznih ljudi da ostanu u Srbiji, ili da se u Srbiju vrate, i da ovde grade svoju karijeru.“

Delta Holding
foto: Promo

Mladi lideri od početka programa zadržavaju u zemlji značajan broj svršenih diplomaca. Za novu 9. generaciju karakterističan je izuzetno veliki broj kandidata koji se u Srbiju vraća nakon završenog školovanja u inostranstvu, na uglednim stranim univerzitetima. Čak 15 njih osnovne ili master studije završilo je u inostranstvu, a samo neki od univerziteta sa kojih dolaze su Truman Stejt Univerzitet, SAD; Tilburg Univerzitet, Holandija; Univerzitet u Stokholmu; Univerzitet u Ljubljani; Dejvidson Koledž, SAD;Lindenvud Univerzitet SAD; Kendal Koledž, SAD i drugi.

Sledeći konkurs za jubilarnu 10. Generaciju Mladih lidera Delta Holdinga biće organizovan u jesen 2021, godine u kojoj Delta Holding obeležava 30 godina rada.

(Promo - tekst / Foto: Promo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track