Najnovije vesti

Ministarka za rad, boračka i socijalna pitanja

DR DARIJA SVE LEPO OBJASNILA U VEZI S VAKCINOM PROTIV KORONE: Daju se dve doze i nakon 7 dana stiče se imunitet!

Društvo

BEOGRAD - Ministarka za rad, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević izjavila je danas, nakon primanja vakcine protiv korona virusa, da su potrebne dve doze vakcine i da se smatra da je imunitet stečen sedam dana nakon druge doze.

"Nakon 28 dana od primanja prve doze ćemo odganizovati posete za stare u gerontološkim centrima", rekla je Kisić Tepavčević novinarima.

Istakla je da je danas zaista veliki dan za Srbiju i da je ponosna što je Srbija među prvim zemljlama koje su nabavile vakcinu.

"Danas počinje vakcinacija za najugroženije, to jest najstarije sugrađan koji su u staračkim domovima. Ponosna sam nja sve njih. Vakcina je besplatna i dobrovoljna. Imamo veliku zainteresovanost i oni (stari) pokazuju kako treba da se ponašamo", rekla je ministarka.

Kaže da smo do sada imali pasivnu borbu protiv korone dok danas prelazimo u aktivnu fazu te borbe. Izuzetno sam ponosan na našu zemlju, dodala je Kisić Tepavčević.

Danas vakcinu prima 150 korisnika domova u Beogradu i 100 u Novom Sadu

Dr Darija Kisić Tepavčević rekla je da je za danas planirano da 150 korisnika gerontoloških centara u Beogradu i 100 u Novom Sadu, primi vakcinu protiv korone. "To je plan za danas, a napravljeni su detaljni planovi i za sve naredne dane, što znači da imamo spiskove osobe koje su se javile da bi želele da prime vakcinu", rekla Kisić novinarima, nakon što je danas i sama vakcinisana.

Ona je dodala da su u Beogradu uključeni i privatni domovi za stare. Kisić je napomenula da je kriterijum za vakcinu da su korisnici gerontološkog centra stariji od 65 godina. Ministarka je rekla i da su kontraindikacije vakcine, samo preosetljivost na neki od komponetnata cepiva.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...