VIDIMO SVETLO NA KRAJU TUNELA: Ministar Lončar OVO vidi kao spas u borbi s koronom
Foto: Printscreen TV Pink

SPASAVANJE ŽIVOTA GRAĐANA

VIDIMO SVETLO NA KRAJU TUNELA: Ministar Lončar OVO vidi kao spas u borbi s koronom

Društvo -

Vakcina u Srbiji veliki korak, to je jedina stvar koja može da nam sada reši problem, rekao je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

"Ono što mi kao država radimo, jeste, da smo se potrudili da nabavimo vakcinu među prvima u Evropi. Stižu nam i dodatne količine, napravljena je i prioritetna lista", rekao je Lončar za TV Pink i dodao da se očekuje preko milion doza u januaru.

Kako kaže, idemo ka svetlu na kraju tunela i da se spasu životi i zdravlje građana.

Lončar je, govoreći o vakcinama na Kosovu i Metohiji, rekao da ne može da veruje da neko u ovoj situaciji koristi stvari i svodi ih na politiku.

"Mi pokušavamo da spasimo što više ljudi", rekao je Lončar i dodao da nekome ne odgovara politika Aleksandra Vučića, politika, kako kaže, mira i sigurnosti.

Ističe da dok se svet bori za živote, oni traže razloge da nađu nešto protiv toga.

Najavio je i da će u naredna tri dana, do srede, biti puštena obnovljena odeljenja Infektivne klinike u Beogradu ida je država uspela i da ulaže u renoviranje bolnica u sred pandemije.

Lončar je najavio i da će naredne nedelje biti postavljen i kamen temeljac za KC Vojvodine, kao i da će biti otvorena Interna klinika KC Vojvodine koja je kompletno opremljena sa više od 200 kreveta.

Govoreći o pucanju cevi u kovid bolnici u Batajnici, Lončar je rekao da se taj incident dogodio bez ikakvih posledica po zdravstveno osoblje i pacijente i da je kvar saniran, te osudio što su pojedini mediji pisali o tom slučaju kao da su ga, kaže, "jedva dočekali".

(Kurir.rs/TV Pink)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track