jak potres zaljuljao glavni grad Srbije

ZALJULJALA SE SRBIJA: Jeste li osetili zemljotres? Pogledajte kako se ljuljalo u Beogradu! Oglasio se i Seizmološki zavod KURIR TV

Društvo -

BEOGRAD - Jak zemljotres osetio se u Beogradu oko 12.20 časova. Zasad nema podataka o epicentru.

Kako javljaju agencije, Hrvatsku je pogodio novi u seriji zemljotres. Najnoviji potres je iznosio 6,3 stepena.

zemljotres, Beograd
foto: Republički seizmološki zavod

Kako javlja EMSC, potres od 6,3 stepena po Rihteru pogodio se Hrvatsku, a osetio se i u susednim državama. Nakon tog potresa osetio se još jedan manji.

U 12.20 centralna Hrvatska se ponovo zatresla, a Zagreb je 'drmalo' 20-ak sekundi...Potres se osetio i u Srbiji.

zemljotres, Beograd
foto: Republički seizmološki zavod

Javite nam u komentarima u kojim se gradovima Srbije još osetio?

Kako javljaju čitaoci Kurira zemljotres se osetio u ovim gradovima i na ovim mestima širom Srbije: Sremska Mitrovica, Šabac, Novi Sad, Zemun, Aranđelovac, Pančevo, Vrbas, Fruška gora, Zrenjanin, Bačka Palanka...

Ako pokušavate da dobijete rodbinu u Hrvatskoj: Preopterećene mobilne i fiksne mreže

Zbog jakog potresa koji je danas pogodio Petrinju u Hrvatskoj, došlo je do velikog opterećenja mobilne i fiksne mreže. "Zbog izuzetnog broja istovremenih poziva u mobilnim i fiksnim mrežama mogući su povremeni prekidi i zastoji, iako je stanje A1 mreža stabilno i sve radi", kažu na upit Hine iz A1 Hrvatska.

Dodaju i da aktivno nadziru stanje infrastukture te apeliraju na korisnike da razumno koriste telekom usluge kako bi svima bile dostupne veze, pre svega hitnim službama, i kako bi se najugroženiji mogli javiti najbližima. Iz Hrvatskog telekoma (HT) odgovorili su da je kao posledica potresa došlo do kratkotrajnih poteškoća u korišćenju njihove mreže, ali i da se stanje brzo stabilizovalo. "Trenutno ne beležimo veće smetnje, osim na području Petrinje, Siska i Gline gde su odmah krenuli naši stručnjaci", kažu iz HT.

Loznica osetila potres

Nešto pre pola jedan u Loznici se osetio zemljotres. Zaljuljalo se tako da su potres više osetili stanari viših spratova, ali ni kod onih na nižim etažama nije prošao nezapaženo.

- Osetio sam da mi se trese stolica i nisam odmah shvatio da je potres. Živim na osmom spratu pa je visina razlog da se više oseti pomeranje tla. Počela je da se cima i jelka i onda sam ukapirao da je zemljotres. Trajalo je na svu sreću kratko, nekoliko sekundi, i nije, čini mi se bilo, mnogo jako - kaže Lozničanin koji je u momentu ljuljanja bio za računarom. T.Ilić

Zagreb zbog potresa ostao bez struje

Nakon snažnog potresa od 6,3 stepena, koji se u Hrvatskoj dogodio nešto posle podneva, usledila su još dva blaža, oba jača od četiri stepena. Vatrogasne sirene ođekuju u Zagrebu, građani javljaju da sve treslo, stižu informacije o velikim štetama, a grad je ostao i bez struje. Ovo je drugi snažni zemljotres koji je pogodio Zagreb ove godine. Prvi se dogodio 22. marta, a potom je usledilo više manjih udara.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track