VUČIĆ U ZAJEČARU: Družio se sa đacima, palo malo basketa, pa dobio i poklon! Postavljen temelj za velelepni Gradski stadion
Foto: Pink Printscreen

Obišao radove na obnovi osnovne škole i izgradnji hrama

VUČIĆ U ZAJEČARU: Družio se sa đacima, palo malo basketa, pa dobio i poklon! Postavljen temelj za velelepni Gradski stadion

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas boravi u Zaječaru.

Vučić u ovom trenutku obilazi završne radove na rekonstrukciji Osnovne škole "Hajduk Veljko" i sportske hale.

1 / 13 Foto: Pink Printscreen

Predsednik je odmah upitao kad će đaci doći i dobio odgovor da će to biti u drugom polugodištu koje počinje 18. januara. Dodao je i da radovi kasne i da će izvođači verovatno da se vade na koronu.

1 / 8 Foto: Tanjug Printscreen

Predsednik se potom družio i sa đacima, razgovarali su o košarci a dobio jei patike na poklon! Poručio je đacima da je lopta super ali da je knjiga važnija!

- Pozdravite roditelje, vredno učite i radite! Lopta je super ali je knjiga važnija! Mnogo vas volim - poručio je predsednik.

Zaječar, Aleksnadar Vučić
foto: Tanjug Printscreen
1 / 8 Foto: Tanjug Printscreen

Naime, predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas će u Zaječaru obići radove na nekoliko važnih projekata u tom gradu, a prva tačka posete su završni radovi na rekonstrukciji Osnovne škole "Hajduk Veljko" i sportske hale.

Ti radovi vredni su 245 miliona dinara. Škola "Hajduk Veljko" broji oko 600 đaka, od kojih 327 u mlađim razredima, i više od 300 učcenika u starijim.

Vučić je posle škole obišao i radove na izgradnji Hrama Vaznesenja Gospodnjeg, a zatim je prisustvovao polaganju kamena-temeljca za izgradnju Gradskog stadiona.

Počinje gradnja Gradskog stadiona u Zaječaru

U Zaječaru počinje gradnja Gradskog stadiona, a polaganju kamena temeljca prisustvuje predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Taj stadion biće kuća fudbala za Zaječar, ali i za celu istočnu Srbiju. Stadion u Zaječaru jedan je od šest novih u Srbiji, koji će biti izgrađeni uz Nacionalni stadion u Beogradu.

Zaječar, Aleksnadar Vučić
foto: Pink Printscreen

Biće kapaciteta 8.000 mesta, multifunkcionalan i izgrađen po najsavremenijim standardima Evropske fudbalske unije (UEFA). Novi stadioni, inač, biće izgrađeni i u Subotici, Loznici, Kraljevu, Leskovcu i Vranju. Takođe, potpuno rekonstruisani biće stadioni "Čair" u Nišu, "Čika Dača" u Kragujevcu i "Karađorđe" u Novom Sadu, kapaciteta 20.000 gledalaca. To znaci da će Srbija u bliskoj budućnosti imati 10 najsavremenijih stadiona.

Za manje od dve godine u Zaječaru prvi potpuno pokriven stadion

Vučić je izjavio danas da će za manje od dve godine Zaječar dobiti najlepši gradski stadion i da će taj "stadion lepotica" biti prvi potpuno pokriven stadion za fudbal u Srbiji. Vučić je položio kamen temeljac za izgradnju Gradskog stadiona u Zaječaru zajedno sa ministrom sporta Vanjom Udovičićem i gradonačelnikom Boškom Ničićem.

Predsednik je podsetio da je izgradnja Arene bila razvojni projekat za taj deo Beogada i da će se isto desiti i sa Zaječarom, pošto će se oko stadiona na Kraljevici graditi hoteli i drugi sadržaji. "Zaječarski stadion je najlepši projekat, čudesno deluje, i za manje od dve godine, tačnije, za godinu i 11 meseci izvođač treba da zavrsi posao", naglasio je Vučić. Predsednik je istakao da će na tom stadionu igrati i fudbalska reprezentacija Srbije, kao i Partizan i Crvena zvezda. Vučić je kazao da će u razvoj Zaječara u narednom periodu biti uloženo ukupno 73 miliona evra, kao i da će se ulagati u celu istočnu Srbiju.

Vučić Zaječarcima: Napravite dobar tima za Superligu u fudbalu

Vučić je rekao danas Zaječarcima da će izgradnja Gradskog stadiona biti veliki podsticaj za razvoj fudbala u tom gradu i poručio im da naprave dobar tim za Superligu Srbije. Vučić je tokom obilaska završnih radova na rekonstrukciji Osnovne škole "Hajduk Veljko" i sportske hale u Zaječaru rekao da će Gradski stadion biti veliki podstrek za mlade.

Predsednik je, ipak, primetio da mu je žao kada čuje tokom obilaska radova da, iako država ulaže dosta novca i izgradnju škola, sportskih hala i sličnih objekata, postoje kašnjenja i prepirke ko je za to kriv. "Ipak, na kraju će biti dobar rezultat za decu i ona će moći da uživaju", naglasio je Vučić.

1 / 2 Foto: Tanjug Printscreen

Uz predsednika, u poseti Zaječaru su i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i direktor Kancelarije za javna ulaganja Marko Blagojević, a domaćin je gradonačelnik Boško Ničić.

Zaječar, Aleksnadar Vučić
foto: Tanjug Printscreen

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track