VUČIĆ ZAJEČARCIMA: Napravite tim za Superligu u fudbalu, za manje od dve godine dobićete prvi potpuno pokriven stadion u Srbiji
Foto: Pink Printscreen

Izgradnja Gradskog stadiona biće veliki podsticaj

VUČIĆ ZAJEČARCIMA: Napravite tim za Superligu u fudbalu, za manje od dve godine dobićete prvi potpuno pokriven stadion u Srbiji

Fudbal -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas Zaječarcima da će izgradnja Gradskog stadiona biti veliki podsticaj za razvoj fudbala u tom gradu i poručio im da naprave dobar tim za Superligu Srbije.

Vučić je izjavio da će za manje od dve godine Zaječar dobiti najlepši gradski stadion i da će taj "stadion lepotica" biti prvi potpuno pokriven stadion za fudbal u Srbiji.

Vučić je položio kamen temeljac za izgradnju Gradskog stadiona u Zaječaru zajedno sa ministrom sporta Vanjom Udovičićem i gradonačelnikom Boškom Ničićem.

Predsednik je podsetio da je izgradnja Arene bila razvojni projekat za taj deo Beogada i da će se isto desiti i sa Zaječarom, pošto će se oko stadiona na Kraljevici graditi hoteli i drugi sadržaji.

"Zaječarski stadion je najlepši projekat, čudesno deluje, i za manje od dve godine, tačnije, za godinu i 11 meseci izvođač treba da zavrsi posao", naglasio je Vučić.

Predsednik je istakao da će na tom stadionu igrati i fudbalska reprezentacija Srbije, kao i Partizan i Crvena zvezda.

Vučić je kazao da će u razvoj Zaječara u narednom periodu biti uloženo ukupno 73 miliona evra, kao i da će se ulagati u celu istočnu Srbiju.

Vučić je tokom obilaska završnih radova na rekonstrukciji Osnovne škole "Hajduk Veljko" i sportske hale u Zaječaru rekao da će Gradski stadion biti veliki podstrek za mlade.

Predsednik je, ipak, primetio da mu je žao kada čuje tokom obilaska radova da, iako država ulaže dosta novca i izgradnju škola, sportskih hala i sličnih objekata, postoje kašnjenja i prepirke ko je za to kriv.

"Ipak, na kraju će biti dobar reuzltat za decu i ona će moći da uživaju", naglasio je Vučić.

Upitan da prokomentariše kako mu ide učenje za košarkaškog trenera, rekao je da je do sada položio 10 kolokvijuma i da mu tek predstoji da polaže košarkašku taktiku.

Na potpitanje za koju taktiku se zalaže, dodao je da mu je košarkaška taktika hobi i da je veoma važna dobra odbrana.

Predsednik je u novoj školskoj hali prisustovao treningu košarke za devojčice i tom prilikom im davao savete i razgovarao sa decom.

Vučić je obišao i radove na izgradnji Hrama "Vaznesenja Gospodnjeg", a potom će prisustvovati polaganju kamena kamena temeljca za izgradnju Gradskog stadiona.

Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track