NIKAKO NE RADITE OVE STVARI ZA VREME ZEMLJOTRESA! 6 pravila koja spasavaju živote (KURIR TELEVIZIJA)

Društvo -

Zemljotres od 6,3 stepena Rihterove skale koji je pogodio Hrvatsku, osetio se i u regionu, pa i u nekoliko gradova Srbije. Ana Mladenović iz Rudarsko-geološkog fakulteta za Kurir televiziju kaže da je Hrvatska podložnija potresima, te da kod nas nema razloga za brigu i strah.

"Ti zemljotresi ne mogu da imaju razornu moć u Srbiji. Zemljotresi su prirodne pojave koje ne možemo da sprečimo niti da predvidimo kada će se desiti", objasnila je ona i dodala kako se treba ponašati u trenutku podrhtavanja tla. Kao prioritet je istakla svest o tome da li nam nešto može pasti na glavu, a u potvrdnom slučaju je potrebno sakriti se ispod stola.

"Ako je jače podrhtavanje, možete stati u okvir vrata jer ne mogu lako da se uruše. Ne treba trčati napolje, ne treba nikako ići niz stepenice jer se prve ruše, ne treba ići liftom jer može da nestane struja, ne treba iskakati kroz prozor i slično. Ne dovoditi sebe u opasnost, sačekati da sve prođe i mirno izaći iz zgrade, i to na dva puta većoj udaljenosti od veličine objekta", zaključila je Mladenovićeva.

OVDE MOŽETE PRATITI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track