Najnovije vesti

VELIKI NEDOSTATAK

NAJVEĆA POTREBA TOKOM PANDEMIJE: Zbog OVOGA sve više mladih postaje zavisno od igrica (KURIR TELEVIZIJA)

Društvo

Korona je potpuno izmenila život svih. A za veliki broj ljudi, pogotovo mladjih, slamka spasa od usamljenosti i straha, bilo je igranje video igara.

Da su mladi tokom pandemije većinski deo bremena provodili za računarom igrajući igrice ne kriju ni roditelji, ni deca.

- Jednostavno ne smeju napolje, šta drugo da rade, imam ih troje, pa znam iz iskustva vam to kažem -navodi jedna građanka.

Da je komunikacija sa drugima posebno izostala tokom 2020. godine svedoči da su među najtraženijim video naslovima bili oni koji uključuju komunikaciju sa drugim igračima.

- Ljudi koji uopšte nisu bili zainteresovani toliko za gejming su me pitali kako ja mogu da skinem i instaliram tu igricu - kaže gejmerka Marija Lešterić Kovalska i dodaje da čak i oni koji nisu bili zainteresovani počeli su da igraju, jer su bili zainteresovani da budu u kontaktu na bilo koji način.

Marija Milenković, psiholog, dodaje da je ključ razvijanje svesti o tome kako igirca koristiti na pravi način.

- Normalno je da smo usled epidemije više orijentisani na mreže i da putem njih pokušavamo da nadoknadimo socijalne kontakte, kažu psiholozi, ali dodaju da je oprez neophodan. U svemu se možete preterati pa i u video igrama pa sam sigurna da će porast zavisnika od elektrosnkih medija generalno biti i sada je kljuc da razvijamo svest o tome i edukaciju kako da koristimo na pravi način.

Prema procenama gejming industrija tokom 2020., ostvarila je zaradu od preko 126 milijardi dolara.

OVDE MOŽETE DA PRATITE UŽIVO KURIR TV

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...