Mozzart donirao opremu Savezu za cerebralnu i dečiju paralizu
Foto: Promo

Mozzart donirao opremu Savezu za cerebralnu i dečiju paralizu

Društvo -

Sekretar Dilbera Sarajlić: Želimo da olakšamo život našim članovima i omogućimo im radno angažovanje

Već u prvim danima 2021. nastavljaju se društveno odgovorne aktivnosti kompanije Mozzart. Humanitarne akcije nizale su se i tokom praznika, a na srpsku Novu godinu u Savez za cerebralnu i dečiju paralizu Beograda stigla je oprema za Radni prostor za osobe sa invaliditetom.

Ovaj centar je socio-humanitarna nevladina organizacija koja okuplja oko 1.100 osoba sa posledicama cerebralne i dečije paralize sa teritorije glavnog grada. Osnovan je 1957. godine sa ciljem da olakša zivot svojim članovima u svim oblastima života i rada. U sastav Saveza ulazi 12 opštinskih društava za cerebralnu paralizu koji imaju svoja sedista u svim većim gradskim opštinama u Beogradu.

Mozzart
foto: Promo
  • Projekat Radni centar realizujemo nekoliko godina unazad na teritoriji opštine Palilula, a namenjen je radnom angažovanju osoba sa invaliditetom sa trećim stepenom preostalih radnih sposobnosti, koje ne mogu da se zaposle ni pod opštim, ni pod posebnim uslovima. Ali mogu da se, uz prilagođene programe, radno angažuju u skladu sa preostalim radnim kapacitetima - istakla je Dilbera Sarajlić, sekretar Saveza CDP Beograda.

U planu je i pokretanje Radnog centra na opštini Vračar, gde je u toku rekonstrukcija 320 kvadratnih metara prostora za boravak i radno angažovanje 35 korisnika.

  • Kako je zgrada stara, adaptacija prostora zahteva ozbiljna finansijska sredstva i radovi se izvode u više faza. Ugradili smo lift platformu kako bismo omogućili pristup osobama u invalidskim kolicima, adaptirali smo toalet za korisnike i osoblje na spratu. Sada smo u završnoj fazi adaptacije i opremanja distributivne kuhinje i zahvaljujemo se kompaniji Mozzart na pomoći u opremanju te prostorije – zaključila je Dilbera Sarajlić.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track