SVAKI ŠESTI PAR U SRBIJI SE BORI SA ZAČEĆEM: Šta kažu žene koje su prošle kroz proceduru vantelesne oplodnje (KURIR TELEVIZIJA)

Društvo -

Svaki šesti par u Srbiji bori se sa problemom začeća. Koliko je ovo velika, duga i neizvesna bitka, ali i kolika je sreća kada se začuje prvi bebin plač, za kameru Kurir televizije govore one koje su prošli kroz tu proceduru, ali i dame koje još uvek čekaju na ispunjenje svoje jedine, životne želje - da se ostvare u ulozi majke!

Neki ih osuđuju, neki ogovaraju, a pojedini čak i vređaju. Njihova borba nije laka, a najbolje ih razumeju samo oni koji imaju isti problem.

Da je vantelesna oplodnja i dalje tabu tema, pa čak i za najuži krug ljudi, dobro zna Dragana Krstić iz Udruženja "Šansa za roditeljstvo", koja kaže da je diskriminacija prisutna u velikoj meri.

"Mi smo obeleženi kao parovi koji imaju problem sa začećem, osećamo se kao građani drugog reda, kao da nam nešto fali i često se pitamo šta to nama fali, kako smo tu dospeli", kaže ona.

Dodaje da je ponosna što je ipak istrajala u toj borbi i postala roditelj, a onima koji trenutno prolaze kroz VTO poručuje da nikada ne odustaju.

OVDE MOŽETE DA PRATITE UŽIVO KURIR TV

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track