MINISTARKA KISIĆ TEPAVČEVIĆ: Vakcinisano više od 6.000 osoba u ustanovama socijalne zaštite
Foto: Printscreen RTS

obišla na Beogradskom sajmu punkt za vakcinaciju

MINISTARKA KISIĆ TEPAVČEVIĆ: Vakcinisano više od 6.000 osoba u ustanovama socijalne zaštite

Društvo -

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević obišla je na Beogradskom sajmu punkt za vakcinaciju protiv korona virusa, gde se danas vakcinišsu zaposleni i korisnici socijalnih ustanova u nadležnosti grada Beograda.

Rekla je da je važno da ustanove socijalne zaštite budu bezbedna sredina jer je reč o kolektivnom smeštaju gde mnogo osoba može da bude zaraženo.

Do sada je, prema njenim rečima, vakcinisano nešto više od 6.000 ljudi, od kojih je oko 10 odsto zaposlenih. Odziv je veliki, kaže Kisić Tepavčević, dodajući da negde još vakcinacija nije počela jer ima pozitivnih korisnika.

Navela je da je trenutno pozitivno 799 korisnika ustanova socijalne zaštite i 405 zaposlenih. Dodala je da je većina slučajeva bez simptoma ili su oni blagi.

Kada je reč o gerontološkom centru u Šapcu, pozitivno je 117 korisnika i 25 zaposlenih. Sutra je planirano ponovno testiranje zaposlenih, a prekosutra korisnika.

Ukupno je, kaže, u Srbiji vakcinisano više od 172.000 građana.

Danas će na Sajmu biti vakcinisani zaposleni i korisnice Sigurne kuće. Koordinatorka Sigurne kuće Vesna Stanojević rekla je da su svi veoma zainteresovani za vakcinu i da čekaju svoj red.

Dodala je da nije bilo povećanja broja žena koje se javljaju da trpe nasilje u odnosu na prošlu godinu, apelujući na sve žene da prijave nasilje ako su u situaciji.

(Kurir.rs/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track