OTKRIVENE NELEGALNE KLADIONICE U TOPLIČKOM OKRUGU: Inspekcija zatvorila objekte i zaplenila opremu i automate!
Foto: Dado Đilas, Dado Djilas/Ilustracija

BRZA REAKCIJA

OTKRIVENE NELEGALNE KLADIONICE U TOPLIČKOM OKRUGU: Inspekcija zatvorila objekte i zaplenila opremu i automate!

Društvo -

Inspektori Ministarstva finansija - Uprave za igre na sreću od početka godine sprovodili su kontrolu nelegalnog priređivanja igara na sreću na teritoriji Topličkog okruga i tom prilikom su, kako Kurir saznaje, otkrili neregistrovane objekte u kojima su organizovane igre na sreću klađenje i igre na sreću na automatima od strane lica koja nemaju odobrenje za priređivanje ovih igara.

Oprema koja je korišćena za priređivanje igara je, kako Kurir saznaje u Upravi za igre na sreću, privremeno zaplenjena.

Ova kontrola je vršena u saradnji sa službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova, Policijske uprave u Prokuplju, Odeljenja kriminalističke policije i Odseka za suzbijanje privrednog kriminaliteta.

Osim kod neregistrovanih organizatora igara na sreću, inspektori su na nekoliko lokacija otkrili nelegalne automate i kod registrovanog priređivača igara na sreću koji su takođe oduzeti.

Tom prilikom izrečena je mera privremene zabrane obavljanja delatnosti u trajanju od 15, odnosno 90 dana.

Protiv lica koja su organizovala igre na sreću bez odobrenja Uprave biće podnete krivične prijave nadležnom javnom tužilaštvu, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršila krivično delo neovlašćeno organizovanje igara na sreću.

Prema Zakonu o igrama na sreću, za nepravilnost koja je utvrđena prvi put, registrovanom priređivaču se izriče mera zabrane obavljanja delatnosti u trajanju od 15 dana, dok se u slučaju ponovljene nepravilnosti, izriče mera zabrane u trajanju od 90 dana. Ako se kod priređivača i treći put, u periodu od 24 meseca, pronađu automati ili oprema bez dozvole Uprave, istom se oduzima odobrenje za priređivanje. Iste mere predviđene su i za neprijavljena uplatno-isplatna mesta kladionica, stolove u igracnicama i drugu opremu za priređivanje igara na sreću.

Inače, u Srbiji ovom trenutku ima više od 33.000 automata i preko 2.000 kladionica.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track