VAKCINISAO SE GRADONAČELNIK RADOJIČIĆ: Vakcine bezbedne i delotvorne i dalje je važno da držimo distancu i nosimo maske
Foto: Printscreen RTS

Gradonačelnik beograda

VAKCINISAO SE GRADONAČELNIK RADOJIČIĆ: Vakcine bezbedne i delotvorne i dalje je važno da držimo distancu i nosimo maske

Društvo -

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić vakcinisao se danas u Gradskom zavodu za javno zdravlje i iskoristio priliku da još jednom kao lekar skrene pažnju na naučne činjenice koje govore u prilog tome da su vakcine bezbedne i delotvorne, kako tradicionalne tako i moderne.

- Iza svake bočice vakcine je mnogo nauke, mnogo sati rada u laboratorijama, mnogo znanja i kontrole. Istoj toj nauci verujemo kada se lečimo od bolesti poput bolesti srca ili tumora. Mi danas imamo neuporedivo efikasnije lekove za mnoge bolesti od kojih su naši preci masovno umirali, a isti naučnici i laboratorije stoje iza ovih vakcina kao i iza lekova koji se svakodnevno uzimaju - rekao je Radojičić.

Podsetio je da su vakcine kroz 200 godina svoje istorije iskorenile mnoge teške i opasne bolesti i da nam sada donose efikasno sredstvo za borbu protiv virusa koji ima pandemijske razmere.

vakcinacija, Beogradski sajam
foto: Ana Paunković

- I dalje je važno da držimo distancu i nosimo maske. Ja sam upravo primio prvu dozu čime je imunitetu poslata poruka i on sada počinje da stvara odgovor, a za tri nedelje ću dobiti drugu dozu koja pojačava poruku imunitetu da nastavi da stvara antitela naredne još dve nedelje za gotovo potpunu zaštitu - rekao je Radojičić, navodi se u saopštenju Gradske uprave.

On je istakao da je dobar odziv građana za vakcinaciju kako u Beogradu, tako i u celoj zemlji.

- Veoma sam zadovoljan što vidim da je poruka o ulozi vakcine u zaštiti od Kovida 19 doprla do velikog broja sugrađana, jer interesovanje koje pokazuju je zaista veliko - rekao je Radojičić i kao primer naveo da je tokom jučerašnjeg dana samo na Beogradskom sajmu vakcinisano više od 6.300 sugrađana.

(Kurir.rs/ Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track