DANAS NASTAVAK IMUNIZACIJE GRAĐANA: Otvaraju se novi punktovi za vakcinaciju protiv korone, stiže još doza vakcina
Foto: Shutterstock

nakon dana pauze zbog dezinfekcije

DANAS NASTAVAK IMUNIZACIJE GRAĐANA: Otvaraju se novi punktovi za vakcinaciju protiv korone, stiže još doza vakcina

Društvo -

U Srbiji će danas biti nastavljena vakcinacija protiv virusa korona, nakon što su prethodnog dana dezinfikovani svi punktovi na kojima je obavljana imunizacija.

Ekipa Zavoda za biocide dezinfikovala je juče hale tri i 11 Beogradskog sajma, gde je proteklih dana vakcinisano više od 50.000 ljudi. Tokom jučerašnje pauze dezinfikovani su i svi domovi zdravlja gde se vrši iminuzacija stanovništva.

Ukupno je u prestonici je do sada vakcinisano više od 100.000 građana.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je početak revakcinacije od 8. februara.

On je ukazao da je Srbija druga zemlja u Evropi, odnosno prva na kontinentu po broju vakcinisanih u odnosu na broj stanovnika, saopšteno je iz Gradske uprave Beograd.

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević rekao je da će od danas građani ponovo moći da dođu na sva mesta predviđena za vakcinaciju, te naveo da sistem funkcioniše na najbolji način, a sve se završava u roku od 15 minuta.

- Posebno prijaju pohvale iz čitavog sveta. Naš zadatak je da se pripremimo i za period vakcinacje i revakcinacije kada se očekuje duplo veći broj ljudi. Upravo iz tog razloga pripremamo i nove punktove - rekao je Nikodijević.

Inače, u Srbiji je do sada vakcinisano 438.000 građana, saopštila je juče premijerka Ana Brnabić i istakla da niko ne treba da se brine za revakcinu, jer se prilikom dolaska svakog kontigenta vakcina, odmah jedna polovina odvaja za revakcinaciju.

Premijerka je podsetila da naša zemlja ima potpisan ugovor o nabavci 6,5 miliona doza vakcina protiv korona virusa i najavila da će početkom nedelje biti potpisan novi ugovor o nabavci 11 miliona vakcina.

- U ponedeljak ili utorak potpisaćemo dodatni ugovor za 11 miliona vakcina. Srbija je druga u Evropi, odmah iza Velike Britanije, ali je Britanija zbog ogromnih problema sa korona virusom i velikog broja zaraženih, odlučula da revakciniše ljude posle 12, a ne posle tri nedelje, odnosno, praktično daju samo jednu dozu, što kod nas nije slučaj - istakla je Brnabić.

Ona je dodala da danas stiže određena količina Fajzerove vakcine.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track