POČELO DAVANJE DRUGE DOZE CEPIVA: Doktorka Milošević otkrila šta građani treba da ponesu i da li mogu da dođu ako nisu dobili SMS
Foto: Zorana Jevtić

imunizacija

POČELO DAVANJE DRUGE DOZE CEPIVA: Doktorka Milošević otkrila šta građani treba da ponesu i da li mogu da dođu ako nisu dobili SMS

Društvo -

U Srbiji će od danas građani koji su pre 21 dan primili prvu dozu vakcine protiv kovida dobijati drugu dozu cepiva. Sa punkta za vakcinaciju na Beogradskom sajmu poručuju da je procedura ista kao i za prvu dozu, a da građani obavezno treba da ponesu ličnu kartu prilikom dolaska na vakcinaciju drugom dozom.

Koordinatorka vakcinacije u Hali 3 Beogradskog sajma doktorka Dragana Milošević rekla je da revakcinacija "kreće punom parom".

- Prošao je 21 dan od prve date doze vakcine. Svi smo spremni tako da će se danas u Hali 3 odraditi revakcinacija 1.246 građana - rekla je Milošević za RTS.

Napomenula je da ukoliko neko smatra da je prošao 21 dan, a nije dobio SMS kad da dođe na revakcinaciju, može da dođe na Sajam, a u IT sistemu će se proveriti koliko je prošlo od prve doze.

Milošević je navela da će se na Sajmu davati druga doza kineske vakcine.

- Građani će dobiti potvrdu da je završena kompletna vakcinacija. To ne znači prekid poštovanja epidemioloških mera. Nastavljamo sa poštovanjem epidemioloških mera sve dok ne stvorimo kolektivni imunitet. Nadamo se da će biti brzo - poručila je Miloševićeva.

Obavezna lična karta

Građani treba da ponesu ličnu kartu i potvrdu o dobijanju prve doze vakcine. Ukoliko su građani izgubili potvrdu obavezna je lična karta.

- Popunjavaju saglasnost koja se unosi u bazu. Kad se unese u bazu vidi se da već postoji. Mi imamo evidenciju kad je primljena prva doza i koja je vakcina - kazala je Dragana Milošević.

(Kurir.rs/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track