KORONA NE POSUSTAJE: Raste broj obolelih u Novom Sadu i Sremskoj Kamenici
Foto: Printscreen RTS

Na respiratoru 12 pacijenata!

KORONA NE POSUSTAJE: Raste broj obolelih u Novom Sadu i Sremskoj Kamenici

Društvo -

U Novom Sadu i Sremskoj Kamenici i dalje je ponovo u porastu broj hospitalizovanih kovid pacijenata, pa ih je danas 174 pacijenata, a na respiratorima je ukupno 12 obolelih pacijenata.

U Kliničkоm cеntru Vојvоdinе trеnutnо sе povećava broj hospitalizovanih, 135 pаciјenata kоd kојih је pоtvrđеnо dа su оbоlеli оd virusа COVID – 19. Оd tоgа, kod 11, što je za pet više u odnosu na jučerašnji dan, pacijenata s obzirom na njihovo trenutno zdravstveno stanje, lеčеnjе zаhtеvа primеnu mеhаničkе vеntilаciје.

Na Institutu za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici trenutno je hospitalizovano 39 pacijenata, od toga 1 pacijent je na respiratoru.

-U cilјu sprečavanja širenja i oboljevanja od COVID-19 virusne infekcije, apelujemo na građane da je obavezno pridražavanje svih preventivnih zaštitnih mera, što podrazumeva nošenje zaštitinih maski, održavanje odgovarajuće distance između osoba, redovno pranje i dezinfekcija ruku, kao izbegavanje okupljanja stanovništva u većem broju - saopšteno je iz PR službe KCV.

Institut za javno zdravlje Vojvodine saopštio je da je u Vojvodini u protekla 24 časa registrovano 380 nova slučaja. Najveći broj 99 je registrovan u Novom Sadu. U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva je 5775 u Vojvodini. Najveći broj registrovanih aktivnih slučajeva 1551 je u Novom Sadu.

Kurir.rs / S. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track