OGLASILO SE MINISTARSTVO PROSVETE: Nije tačno da je u srednje škole uveden novi predmet o odbrani
Foto: Marina Lopičić

pogrešna informacija

OGLASILO SE MINISTARSTVO PROSVETE: Nije tačno da je u srednje škole uveden novi predmet o odbrani

Društvo -

Ministarstvo prosvete saopštilo je danas da nije tačna informacija koja se pojavila u javnosti da se u srednje škole uvodi novi predmet "Osnove sistema odbrane Republike Srbije".

Učenici završnih razreda srednje škole, navodi se u saopštenju, još od školske 2018/2019. godine imaju mogućnost da se o ulozi i zadacima Vojske Srbije i srodnim temama upoznaju kroz ukupno četiri časa odeljenskog starešine tokom školske godine.

Reč je o programu koji je uveden u drugom polugodištu školske 2018/2019. godine na inicijativu Ministarstva odbrane. Predviđeno je da se ovoj temi posvete dva časa u prvom i dva časa u drugom polugodištu.

S obzirom na činjenicu da je zbog pandemije virusa korona nastavni proces organizovan po drugačijem modelu, a časovi posvećeni ovoj temi biće organizovani na daljinu.

Кako je predviđeno, učenicima će predavanja držati odeljenjske starešine uz stručnu pomoć predstavnika Ministarstva odbrane i rezervnih vojnih starešina. Planirano je da se u okviru ova četiri časa obradi 11 tema.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track