KUDA NA MORE: Skoro je izvesno da će grčka granica biti otvorena
Foto: Promo

Aleksandar Seničić: ZA KOJU ZEMLJU UPLATITI ARANŽMAN

KUDA NA MORE: Skoro je izvesno da će grčka granica biti otvorena

Društvo -

I dalje je veliko pitanje da li ćemo i pod kojim uslovima moći da letujemo na omiljenim destinacijama.

Za sada su "sigurni" samo Turska, gde vas nasumično mogu testirati na koronavirus po sletanju na aerodrom, dok za Kipar, Egipat i najverovatnije Hrvatsku će biti potreban negativan PCR test, a za Albaniju i BiH (prošlog leta hit je bio Neum) ne bi trebalo da bude ograničenja. Ipak, naše turiste najviše zanima šta se dešava da Grčkom i Bugarskom.

- Razgovara se sa Grcima, koji su posebno važni kao zemlja u kojoj naši ljudi letuju u najvećem broju, a usaglašava se i sertifikat o vakcinaciji na nivou EU i taj dokument bi trebalo obostrano da prihvate i Srbija i Grčka.

Usaglašava se alternativa, odnosno uslovi putovanja za one koji nisu vakcinisani, i ti razgovori idu u dobrom pravcu, ali teško da ćemo imati bilo kakve detalje pre druge polovine marta - kazao je za Kurir direktor Jute Aleksandar Seničić, ali i dodao da je "skoro pa izvesno da će grčka granica biti otvorena".

Prema njegovim rečima, najveću nepoznanicu zasad predstavlja Bugarsk,a gde je potreban negativan PCR test, ali ima naznaka da bi mogao i da bude ukinut u martu ili aprilu.

Kurir.rs / J. P.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track